Iswari Kakaové boby v kokosovém cukru BIO 100 g

Zdravé mlsání, které chutná jak dětem tak i dospělým. Doporučujeme jako doplněk při pečení místo čokolády, získáte zajímavou chuť a všechny nutriční benefity. 

Bio
Vegan
Bez lepku
Bez éček
Bez palmového oleje
Výrobce: Iswari
Kód produktu: IKBK
Vaše cena s DPH 99 Kč
Skladem

Iswari Kakaové boby v kokosovém cukru BIO 100 g

Drcené nepražené kakaové boby obalené v kokosovém cukru jsou výjimečnou lahůdkou, která kombinuje jemnou hořkost kakaa nejkvalitnější odrůdy Criollo s karamelovou sladkostí kokosového cukru, jenž je získáván z květů kokosových palem. Kakao je jednou z nejvýživnějších plodin na světě díky obsahu minerálů, enzymů a antioxidační kapacitě. Kokosový cukr je nerafinované sladidlo s velmi nízkým glykemickým indexem 35. Díky této kombinaci si můžete dovolit tuto mimořádnou pochutinu bez výčitek svědomí vůči Vašemu tělu. Pozor: produkt způsobuje těžkou chuťovou závislost :-)!

  • Obsahuje enzymy dobré nálady
  • Mimořádné hodnoty antioxidantů
  • Obsahuje zejména hořčík, draslík, železo, mangan a zinek
  • Mimořádně lahodné, návyková chuť!

Kakao dokáže navodit dobrou náladu, pocity štěstí a spokojenosti, včetně lehkých afrodisiakálních účinků. Navíc skrývá MAO inhibitory (Monoamin Oxidase Inhibitory), které zpomalují odbourávání anandamidu a dalších neurotrasmitterů, zajišťující tím jejich setrvání v krevním oběhu, a tak umožňují delší trvání příjemné nálady. Kakao je nejbohatší plodinou na antioxidanty, které nás chrání před působením volných radikálů(vznikajících ve znečištěném prostředí, nekvalitní stravě, přirozenou radioaktivitou, apod.). Jejich množství je klasifikováno tzv. ORAC jednotkami - kakao jich obsahuje více než 500 (např. u nás na antioxidanty bohaté borůvky obsahují cca 50 ORAC). V kakau jsou zastoupeny v podobě polyfenolů, katechinů a epikatechinů. Kokosový cukr je mimořádný tím, že patří mezi skutečné delikatesy a současně našemu tělu prospívá. Je získáván v Indonésii ručním sběrem nektaru z květů kokosových palem. Nektar je potom zpracováván v místních vesnicích domorodců a získané krystalky jsou výjimečnou pochutinou s jemně karamelovou příchutí.

Nízký glykemický index 35 ho činí vhodným sladidlem pro mírné diabetiky a také pro ty, kteří upřednostňují sladidla, jež nezatěžují slinivku břišní. Dále obsahuje vysoké množství minerálů, jako hořčík, draslík, zinek a železo. Je také bohatý na vitamíny sk. B.

Je považován za sladidlo, které nejméně zatěžuje životní prostředí a je tak ideální pro udržitelný rozvoj ekonomik třetího světa. Kokosový cukr není rafinovaný!

Složení: 92 % bio kakaové boby, 8 % bio kokosový cukr 

Bohužel od 14. 12. 2012 dle nařízení Evropské komise č. 432/2012 nesmíme uvádět vliv potravin a většiny jejich složek na lidské zdraví - proto Vás prosíme, abyste si dohledali vliv látek obsažených v kakau na lidské zdraví sami z veřejně dostupných zdrojů. Děkujeme za pochopení!

Přidejte do müsli, dezertů, jogurtů, ranních cereálií nebo mlsejte samotné. Doporučujeme konzumovat max. 20 g (4 malé lžičky) denně kvůli velmi vysokému množství minerálů.

 

Nutriční hodnoty / 100 g
Energetická hodnota: 2053 kJ / 498 kcal
Tuky: 37 g 
z toho nasycených: 23 g
Sacharidy: 19 g
z toho cukry: 10 g
Vláknina: 32 g
Bílkoviny: 7,2 g
Sůl: 0,1 g

Uživatelské recenze

K tomuto produktu nebyly přidány žádné recenze

© 2014–2018 GRIZLY.cz - Všechna práva vyhrazena
Vytvořilo FEO
Kategorie
Nahoru
Profil
Košík