By Palo Sekerka

Palo Sekerka patří mezi špičkové michelinské slovenské kuchaře. Sedm let vařil v michelinské restauraci v Paříži, kde si prošel všemi pozicemi, až se nakonec stal jejím šéfkuchařem. I přes tyto úspěchy se však Palo po nějaké době rozhodl, že je čas vrátit se domů na Slovensko. Na domovské půdě zúročil své bohaté zkušenosti, které se odráží také v recepturách oříškových krémů, které společně s Grizly vytvořil.

Společně vám přinášíme tři jedinečně oříškové krémy a doufáme, že se vám jejich neobvyklými příchutěmi trefíme do noty. Každý krém má v sobě totiž koření, které ho dělá specifickým. Ať už jde o andaliman z Indonésie, pepř Tellicherry z Indie, miso pasta nebo vietnamská skořice. Hlavní myšlenkou výjimečné řady ořechových krémů by Palo Sekerka je totiž výzva. Výzva přinést nové, neotřelé chutě do už tak skvěle chutnajících krémů.

Stejně jako my v Grizly si Palo myslí, že chuť je v jídle to nejdůležitější. A že pokud chcete něco vyladit k naprosté dokonalosti, chce to čas, hodně času. Přesně to odlišuje ořechové krémy by Palo Sekerka od ostatních. S Palem jsme si při tvoření receptur jednotlivých krémů dopřáli čas a výsledek stojí opravdu za to.