Meridian Třtinová melasa BIO 740 g

Melasa je 100% přírodní sladidlo na pečení nebo jako doplněk stravy. Neobsahuje konzervanty, aditiva, bez lepku. 

Bio
Vegan
Bez lepku
Bez přidaného cukru
Bez éček
Bez palmového oleje
Výrobce: Meridian
Kód produktu: mtm-740g
Původní cena 209 Kč
Vaše cena s DPH 127 Kč
Grizlíci před Vámi už všechno snědli
Na dotaz
Doprava od 59 Kč (Balík Do balíkovny)
Balík Do ruky (Platba kartou on-line) 79 Kč
Balík Do ruky (Platba předem) 79 Kč
Balík Do ruky (dobírka) 109 Kč
Balík Na poštu (Platba kartou on-line) 69 Kč
Balík Na poštu (Platba předem) 69 Kč
Balík Na poštu (dobírka) 69 Kč
Balík Do balíkovny (Platba kartou on-line) 59 Kč
Balík Do balíkovny (Platba předem) 59 Kč
Balík Do balíkovny (dobírka) 89 Kč
Zásilkovna (Platba kartou on-line) 59 Kč
Zásilkovna (Platba předem) 59 Kč
Zásilkovna (dobírka) 79 Kč
PPL (Platba kartou on-line) 79 Kč
PPL (Platba předem) 79 Kč
PPL (dobírka) 129 Kč
GEIS (Platba kartou on-line) 79 Kč
GEIS (Platba předem) 79 Kč
GEIS (dobírka) 109 Kč
Výdejní místa GRIZLY (Platba kartou on-line) 20 Kč
Výdejní místa GRIZLY (Platba předem) 20 Kč
Expediční sklad Olomouc-Chválkovice (Platba předem) ZDARMA
Expediční sklad Olomouc-Chválkovice (Platba kartou on-line) ZDARMA

Produkt brzy naskladníme. Můžeme vám o tom zaslat upozornění.

Meridian třtinová Melasa BIO 740 g

Je cenný vedlejší produkt výroby třtinového cukru. Obsahuje všechny biologicky účinné látky z původní rostliny - cukrové třtiny. Jedná se o harmonizovanou soustavu životně nezbytných stopových prvků a organických látek, kterých se nám současným způsobem stravování většinou nedostává.

Látky jsou v přirozené přírodní formě, což umožňuje jejich snadné vstřebávání. Třtinová melasa je pro své vlastnosti nazývána " Černým zázrakem"

 

Třtinová melasa je cenný vedlejší produkt výroby třtinového cukru. Cukrová třtina je víceletá rostlina, která se pěstuje v tropickém a subtropickém pásu, zejména na Kubě, v Indonésii, Indii, Brazílii, ale i v jižních státech USA nebo v Austrálii. Při výrobě cukru se zpracovávají stonky, které se podle staršího způsobu nařežou na menši kusy a vylisují nebo se modernějším způsobem protiproudně vyluhují vodou.

K získané šťávě se přidá jistá část hašeného vápna, čímž jednak dojde k zastavení rozkladných procesů, jednak se ze šťávy vyloučí znečišťující látky, například bílkoviny nebo některé organické kyseliny. Vyčeřená a zfiltrovaná šťáva se zahustí ve vakuu a po zchladnutí z ní vykrystalizuje surový třtinový cukr, muskováda, který se - obvykle odstředěním - oddělí od nekrystalizujícího podílu, který se označuje jako melasa.

Ve výrobě se získává několik druhů melasy, neboť tato první melasa (označuje se A) se zředí vodou, znovu vyčisti přídavkem vápna, ve vakuu zahustí a ponechá opět krystalizovat, čímž se získá další podíl cukru a druhá melasa (B); tento pochod se obvykle opakuje ještě dvakrát (melasa C a Final). Z melasy "Final" se již nevyplatí získávat cukr a představuje konečný vedlejší produkt. Protože se získává při výrobě surového cukru, označuje se také jako surovárenská melasa.

Surový třtinový cukr se používá buď jako takový, nebo se čistí v rafinériích. Rozpustí se ve vodě, roztok se odbarví, např. filtrací přes aktivní uhlí, a zahustí ve vakuu ke krystalizaci. Stejně jako v surovárně se postup několikrát opakuje a nakonec zase zbývá podíl, z něhož již nelze ekonomicky získat cukr, rafinérská melasa. Je zřejmé, že se na trhu mohou vyskytovat různé melasy, lišící se svým zeměpisným původem a technologií výroby.

Vzhledem k tomu, že se cukerné roztoky vždy zahušťují za sníženého tlaku, tedy za teploty nižší než 100 °C, ve všech druzích melasy je zachován podstatný podíl účinných látek cukrové třtiny. Na druhé straně je zřejmé, pokud má třtinová melasa sloužit ke konzumaci jako potravina pro zvláštní výživu, že je třeba z tohoto spektra různých melas vybrat pouze skutečně kvalitní produkt, což může zajistit jenom renomovaná firma, používající dokonalou analytickou kontrolu složení melasy a jejích biologických účinků.

 

BETA-EXTRAKT Černý zázrak obsahuje více vápníku než mléko, více železa než vejce a více draslíku než jakákoli jiná potravina. Jedná se o harmonizovanou soustavu životně nezbytných stopových prvků a organických látek, kterých se nám současným způsobem stravování většinou nedostává. Látky jsou v přirozené přírodní formě, což umožňuje jejich snadné vstřebávání.

Minerály a stopové prvky (ve 100g):

Vápník (Ca) - 956 mg
Je nezbytnou součástí kostí. Snižuje nervosvalovou dráždivost. Umožňuje správnou funkci převodního systému srdce a je také nezbytný v procesu srážení krve. Důsledkem úbytku vápníku je osteomalacie ("měknutí kostí") a osteoporóza, při níž dochází ke snižování pevnosti kostí a k jejich zvýšené křehkosti a lámavosti.

Železo (Fe) - 41,4 mg
Podporuje tvorbu krevního barviva. Jeho hlavní úlohou v organismu je účast na transportu kyslíku. Je součástí hemoglobinu v erytrocytech (červených krvinkách) a myoglobinu ve svalech, hraje rozhodující úlohu při procesu transportu elektronů v dýchacím řetězci, kde je součástí různých enzymatických systémů.

Draslík (K) - 1270 mg
Spolu se sodíkem je rozhodujícím iontem pro zachování acidobazické rovnováhy a stálého osmotického tlaku. Je nezbytný pro správnou činnost svalů, zejména srdečního svalu.

Měď (Cu) - 2,99 mg
Měď je součástí mnoha enzymů podílejících se na buněčném dýchání, je nezbytná pro krvetvorbu a pro tvorbu pigmentu a růst vlasů. Podle nejnovějších údajů může být nedostatek mědi spojen se zvýšenou hladinou cholesterolu v krvi.

Fosfor (P) - 110 mg
Společně s vápníkem se rozhodující měrou podílí na stavbě kostí a zubů. V organické formě je fosfor součástí fosfolipidů, fosfoproteinů a nukleových kyselin. Je nenahraditelný pro energetický metabolismus.

Chrom (Cr) - 0,178 mg
Hlavní úlohou chrómu je stimulace účinků inzulínu a tím zvýšení glukózové tolerance. Existují rovněž údaje o možném vztahu mezi nedostatkem chrómu a zvýšenou hladinou cholesterolu v krvi.

Hořčík (Mg) - 297 mg
Zúčastňuje se stavby kostí a snižuje nervosvalovou dráždivost.

Zinek (Zn) - 2,18 mg

Nikl (Ni) - 0,336 mg

Cukry (ve 100g):

 

  • Fruktóza (ovocný cukr) - 6,56 g 
  • Glukóza (hroznový cukr) - 4,12 g 
  • Sacharóza - 36,8 g

 

Vitamíny skupiny B (ve 100g):

Vitamin B1 - 1,09 mg

Vitamin B2 - Riboflavin - 0,224 mg
Pomáhá spalovat cukry, upravuje energetické mechanizmy, podílí se na tvorbě enzymů pro metabolismus cukrů, zlepšuje zrak, podporuje zdravé reprodukční funkce, chrání před anémií.

Vitamin B5 - Kyselina pantotenová
Účastní se metabolismu živin v citrátovém cyklu, biosyntézy a oxidace mastných kyselin

Vitamin B6 - Pyridoxin - 1,08 mg
Působí při metabolismu aminokyselin, bílkovin a tuků, zvyšuje imunitu, je prevencí proti nádorům, tlumí svalové křeče, mírní některé projevy cukrovky, působí močopudně, potlačuje premenstruační obtíže.

Vitamin B9 - 0,0793mg

Vitamin B12 - Kobalamin - 48,6 µg
Je nezbytný pro nervový systém, působí preventivně proti anémii (společně s kyselinou listovou)

 

Uživatelské recenze

19. 4. 2019 04:46

18. 10. 2018 13:27
© 2014–2020 GRIZLY.cz - Všechna práva vyhrazena
Vytvořilo FEO