Kuřecí nudličky s mandlovou omáčkou
A jdeme na to:
Kuřecí maso si nakrájíme na nudličky a dle chuti osolíme. Poté si nakrájíme jarní cibulku na větší kolečka a mrkev a petržel, tentokrát na půlkolečka.
Na pánev si dáme malé množství oleje. Nejprve přidáme zeleninu a jakmile dostane nazlátlou barvu přihodíme k ní maso. To necháme ze všech stran zatáhnout. Podlijeme vodou a následně přidáme ocet, sirup i mandlové máslo. Vše promícháme a upravíme teplotu sporáku tak, aby směs jen lehce probublávala.
Přiklopíme poklicí a asi 20 minut necháme dusit, dokud nebude maso křehké a zelenina hotová. Celou směs je možné ještě dochutit kořením dle chuti. Směs skvěle chutná s rýží, či bramborovou kaší.
Oříšky se doporučují pro děti od 2-3 let, proto na to při přípravě mlsání pro malé mlsouny myslete.
Recept od Mama v kuchyni