Velký DOPRODEJ je tady! Využijte kód: DOPRODEJ20 a ušetřete 20 %.
GRIZLY Manioková (Cassava) mouka BIO 1000 g
Manioková mouka (mouka z cassavy) se získává z kořene rostliny manioku. Svou oblíbenost si drží už po dlouhé tisíciletí díky svým skvělým výživovým hodnotám. Je bezlepková a ve spoustě receptech lze moukou z cassavy nahradit pšeničnou 1:1.
Balíkovna | 49 Kč |
---|---|
Zásilkovna | 65 Kč |
PPL Parcelshop | 69 Kč |
PPL | 109 Kč |
GLS - výdejní místo | 69 Kč |
Balík Do ruky | 79 Kč |
PPL - Expresní doručení následující pracovní den | 199 Kč |
GLS - doručení na adresu | 89 Kč |
Zásilkovna - doručení na adresu | 99 Kč |
Zásilkovna - doručení na adresu | 89 Kč |
Expediční sklad Olomouc | 29 Kč |
Expediční sklad Olomouc | ZDARMA |
Výdejní místo Olomouc - Grizly prodejna | 29 Kč |
Individuální přeprava | 999 Kč |
Dobírka | 49 - 50 Kč |
pro věrné zákazníky
GRIZLY Manioková (maniok) mouka BIO 1000g
- Administrativní zařazení: Rostlinné mouky
- Složení: Mouka z kořene manioku jedlého* 100 %
- *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
- Země původu: Brazílie
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Manioková mouka neboli mouka z cassavy se získává z kořene rostliny manioku, který je také známý pod stejnou cassava, yuca nebo tapioka. Pěstuje se již po dlouhé tisíciletí a to zejména v tropických oblastech. Svou oblíbenost si exotická mouka získala mimo jiné pro své atraktivní látkové složení. Tapioková mouka je přirozeně bezlepková a při pečení má vynikající vlastnosti.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontroly a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Použití: Manioková mouka má v kuchyni široké využití a zvláště při pečení. Díky své neutrální chuti ji lze využít pro přípravu sladkých i slaných pokrmů a těst. Je bezlepková, má kypřící i zahušťovací vlastnosti. Oceňujeme ji při zahušťování omáček, pečení chleba nebo můžeme nahradit vaječný bílek při přípravě bábovek, sekané nebo bramborových placek.
Zajímavé recepty a nápady na pečení naleznete také v našem magazínu.
Poznámka: Mouka z kořene manioku je pro nás v Česku poměrně novinkou, proto zatím nerozlišujeme její různá období. U nás najdete dva její druhy - maniokovu (maniok) mouku a tapiokovou mouku . Rozdíl mezi nimi je ve zpracování. Tapioková mouka je vlastně škrob extrahovaný z kořene manioku procesem propírání a drcení. Drť se následně vyždímá do škrobových tekutin, které po vypaření vody získáme tapiokovou mouku. Naopak maniok mouka se vyrábí zpracováním celého kořene, který se jednoduše oloupe, nasuší a namele do jemné konzistence. To také znamená, že v sobě zachová větší množství vlákniny, má jemně béžovou barvu a hrubší než mouka tapioková.
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1 481 kJ / 354 kcal |
Tuky: | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0 g |
Sacharidy: | 86 g |
z toho cukry: | 1,3 g |
Vláknina: | 6 g |
Bílkoviny: | 1,8 g |
Sůl: | 0,003 g |
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích věnujeme nejvyšší péči. Předpisy a nařízení pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin, alergenů či dietetických informacích. Před použitím výrobku doporučujeme přečíst etiketu.
Výborná na pečení pro AIP, bohužel docasne nedostupná.
vynikající
100 % bezlepková múka. Zvykla som kúpiť inú, tapiokovú múku - teraz nemali na sklade. Táto múka bude určite taktiež skvelá.
Další šance, jak obohatit jídelníček nejen bezlepkový, s moukou se pracuje dobře, používám v příměsích, výsledné produkty jsou dobré s chutí blížící se pšeničnému pečivu
Jiná kvalita než kdysi. Mouka byla tmavší a lepší, ne tak škrobová.