Coffeespot India Monsooned Malabar 500 g

India Monsooned Malabar je zrnková káva.

Vegan
Bez lepku
Bez přidaného cukru
Bez éček
Bez palmového oleje
Výrobce: Coffeespot
Kód produktu: CSimm500
Vaše cena s DPH 299 Kč
< 5 ks skladem
Může být u vás 5. června
Doprava od 59 Kč (Zásilkovna)
Balík Do ruky (Platba kartou on-line) 79 Kč
Balík Do ruky (Platba předem) 79 Kč
Balík Do ruky (dobírka) 109 Kč
Balík Do ruky (Benefit Plus) 79 Kč
Balík Na poštu (Platba kartou on-line) 69 Kč
Balík Na poštu (Platba předem) 69 Kč
Balík Na poštu (dobírka) 69 Kč
Balík Na poštu (Benefit Plus) 69 Kč
Balík Do balíkovny (Platba kartou on-line) 59 Kč
Balík Do balíkovny (Platba předem) 59 Kč
Balík Do balíkovny (dobírka) 89 Kč
Balík Do balíkovny (Benefit Plus) 59 Kč
Zásilkovna (Platba kartou on-line) 59 Kč
Zásilkovna (Platba předem) 59 Kč
Zásilkovna (dobírka) 79 Kč
Zásilkovna (Benefit Plus) 59 Kč
PPL (Platba kartou on-line) 79 Kč
PPL (Platba předem) 79 Kč
PPL (dobírka) 129 Kč
PPL (Benefit Plus) 79 Kč
GEIS (Platba kartou on-line) 79 Kč
GEIS (Platba předem) 79 Kč
GEIS (dobírka) 109 Kč
GEIS (Benefit Plus) 79 Kč
Výdejní místa GRIZLY (Benefit Plus) ZDARMA
Výdejní místa GRIZLY (Platba kartou on-line) ZDARMA
Výdejní místa GRIZLY (Platba předem) ZDARMA
Expediční sklad Olomouc-Chválkovice (Platba předem) ZDARMA
Expediční sklad Olomouc-Chválkovice (Platba kartou on-line) ZDARMA
Jiné varianty
Coffeespot India Monsooned Malabar 1000 g
555 Kč
< 5 ks skladem
Coffeespot India Monsooned Malabar 250 g
149 Kč
< 5 ks skladem

Coffeespot India Monsooned Malabar 500 g

India Monsooned Malabar je zrnková káva.

  • Země: Indie
  • Region: Karnataka
  • Oblast: Západní Ghast
  • Výrobci: Drobní farmáři v regionu
  • Odrůda : Kents, S.795, Catimor, Selection 9
  • Metoda zpracování: suchá/Monsooned
  • Nadmořská výška: 1100 - 1200 m
  • Chuť: Lehce zemitá, hořká čokoláda, mandle, koření, nádech tabáku

V dřívějších dobách se k dopravě kávy z Indie do Evropy používaly plachetnice. Doprava po moři trvala kolem šesti měsíců, a během této doby byl náklad vystaven různým klimatickým podmínkám. Kávová zrna změnila svou velikost, barvu a chuť. V moderní době se doprava změnila, ale poptávka po původní kávě trvá. A proto v současnosti indičtí zpracovatelé kávy napodobují tradiční podmínky. Využívají k tomu působení monzunu, a vyrábějí speciální kávu, které má stejné vlastnosti, jako za dávných časů, ale je vyrobena v kratší době.

Naše káva druhu Monsooned jsou výhradně připraveny a dováženy z Indie. Tradiční proces monzunování (Monsooning) se provozuje na pobřeží Malabar, tj. západním pobřeží Indie, a to zejména v Mangalore. Oblast Malabar je vyhlášená svými vynikajícími přírodními podmínkami. Období vlhkého monsunu umožňuje kvantitativní a kvalitativní změny v kávových zrnech, které vytvářejí jedinečnou lahodnou chuť kávy. Proces monzunování se provádí v období od června do září, kdy je jihozápadní monzun nejintenzívnější. Během procesu kávová zrna natáhnou vlhkost, a získají svou typickou chuť, vlastnosti a vůni.

Dozrálé kávové třešně jsou sklizeny, zbaveny dužiny a důkladně usušeny, až vydávají chrastivý zvuk. Suchá zelená kávová zrna se potom odesílají do speciálních otevřených skladů na západním pobřeží, kde se připravuje monzunová káva. Tyto sklady hrají při tomto nevšedním zpracování klíčovou roli. Jakmile sem kávová zrna dorazí, jsou zpracována a tříděna. Vybírají se pouze zrna jakosti AA i A, která se potom uskladňují na dobře větraných betonových podlahách ve vrstvách o tloušťce 10 - 15 cm. Vlhké a větrné monzunové počasí způsobí, že kávová zrna absorbují vlhkost a zvětší svůj objem. Kávová zrna, která původně obsahovala 11 - 12 % vlhkosti, vstřebají vlhkost z atmosféry a zvětší se v průběhu procesu o 16 - 20 procent. Barva zrn se změní na bledě žlutou.

Kávova zrna jsou volně naplněna v jutových pytlích a uskladněna s dostatečným přístupem vzduchu. Monzunový vzduch zajišťuje průběžné zvyšování vlhkosti. Káva se každých 6 - 8 dní vysypává, rozhrabuje a kontroluje, aby nepodlehla plísni a aby proces monzunování probíhal správně. Monzunování je ukončeno po 8 - 10 týdnech. Připravená káva je strojově leštěna a tříděna, a dále ručně přebírána, aby se odstranila vadná zrna. Poté se káva balí a odesílá. Hlavní třídy kávy Monsooned Arabica jsou Monsooned Malabar AA a Monsooned Arabica Basanally.

Uživatelské recenze

18. 10. 2018 13:27
© 2014–2020 GRIZLY.cz - Všechna práva vyhrazena
Vytvořilo FEO