Provita Kvásek sušený žitný celozrnný BIO 30 g
Surovina na přípravu domácího žitného kvásku a následně kváskového pečiva.
Balíkovna | 49 Kč |
---|---|
Zásilkovna | 65 Kč |
PPL Parcelshop | 69 Kč |
PPL | 109 Kč |
GLS - výdejní místo | 69 Kč |
Balík Do ruky | 79 Kč |
PPL - Expresní doručení následující pracovní den | 199 Kč |
GLS - doručení na adresu | 89 Kč |
Zásilkovna - doručení na adresu | 99 Kč |
Zásilkovna - doručení na adresu | 89 Kč |
Expediční sklad Olomouc | 29 Kč |
Expediční sklad Olomouc | ZDARMA |
Výdejní místo Olomouc - Grizly prodejna | 29 Kč |
Individuální přeprava | 999 Kč |
Dobírka | 49 - 50 Kč |
pro věrné zákazníky
Provita Kvásek sušený žitný celozrnný BIO 30 g
- Administrativní zařazení: Přídatná látka
- Složení: Žitná celozrnná mouka*, startovací kultura
- *CZ-BIO-002 produkt ekologického zemědělství
- Země původu: Německo
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Vlastnosti a výhody: Surovina pro snadnou a rychlou přípravu žitného základu na lahodné domácí pečivo.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Použití: Na výrobu kvásku a následně chleba či jiného pečiva.
Příprava: 1/2 sáčku žitného kvásku, 2 lžíce žitné celozrnné mouky, 200 ml převařené vlažné vody. Vše smícháme, přikryjeme utěrkou a necháme kynout v teple při teplotě do 35°C. Za 24 hod přidáme 2 lžíce žitné mouky a další den znovu 2 lžíce žitné mouky. Kvásek kyne až 3. den.
Chléb: Ke kvásku přidáme 300 ml vody, 250 g mouky pšeničné hladké, 250 g mouky špaldové celozrnné hladké, 13 g soli, kmín. Necháme kynout v teple ve formě alespoň 2 hodiny a pečeme asi 30 minut při 180°C.
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1 413 kJ / 334 kcal |
Tuky: | 1,8 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,5 g |
Sacharidy: | 52 g |
z toho cukry: | 1 g |
Bílkoviny: | 11 g |
Sůl: | 0,01 g |
Nejlepší sušený kvásek:)
Ještě jsem nevyzkoušela.