Bioharmonie Rýže Arborio BIO 3000 g

Její název pochází od italského města Arborio v údolí řeky Pádu, kde se hojně pěstuje.

Bio
Vegan
Bez lepku
Bez přidaného cukru
Bez éček
Bez palmového oleje
Výrobce: Bioharmonie
Kód produktu: PBRA3000
Vaše cena s DPH 458 Kč
0 ks
< 5 ks skladem
Může být u vás 7. října
Doprava od 59 Kč (Balíkovna)
Balík Do ruky (Platba kartou on-line) 79 Kč
Balík Do ruky (Platba předem) 79 Kč
Balík Do ruky (dobírka) 109 Kč
Balík Na poštu (Platba kartou on-line) 69 Kč
Balík Na poštu (Platba předem) 69 Kč
Balík Na poštu (dobírka) 69 Kč
Balíkovna (Platba kartou on-line) 59 Kč
Balíkovna (Platba předem) 59 Kč
Balíkovna (dobírka) 89 Kč
Zásilkovna (Platba kartou on-line) 59 Kč
Zásilkovna (Platba předem) 59 Kč
Zásilkovna (dobírka) 79 Kč
PPL (Platba kartou on-line) 79 Kč
PPL (Platba předem) 79 Kč
PPL (dobírka) 129 Kč
DPD (Platba kartou on-line) 79 Kč
DPD (Platba předem) 79 Kč
DPD (dobírka) 109 Kč
Výdejní místa GRIZLY (Platba kartou on-line) ZDARMA
Výdejní místa GRIZLY (Platba předem) ZDARMA
Expediční sklad Olomouc-Chválkovice (Platba předem) ZDARMA
Expediční sklad Olomouc-Chválkovice (Platba kartou on-line) ZDARMA

Bioharmonie Rýže Arborio BIO 3000 g

Její název pochází od italského města Arborio v údolí řeky Pádu, kde se hojně pěstuje. Má typický kulatý tvar. Při vaření vstřebává velké množství vody a výborně absorbuje chutě ostatních ingrediencí. Po uvaření má velmi lepivou konzistenci, na povrchu je měkká a vláčná uvnitř zůstává příjemně pevná (al dente).
Představuje základní surovinu, z které Italové připravují svá pověstná risotta. Vaří se speciálním způsobem, kdy se voda či vývar k rýži předem opražené na másle postupně přilévá a vstřebává. Tak se dosáhne správné struktury pokrmu. K vaření se také používá bílé víno, které výslednému pokrmu dodá tu správnou chuť.

Složení: rýže Arborio*, *z ekologického zemědělství

Alergeny:Výrobek může obsahovat stopy sezamu. Obsah lepku max. 20 mg/kg.

Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti do 75%

Základní příprava rýže Arborio

Před použitím se rýže nepropírá, jak jsme zvyklí. Nejprve ji necháme asi 5 minut osmažit s cibulkou na másle nebo olivovém oleji ve větším hrnci. Během smažení několikrát důkladně promícháváme. Rýži zalijeme trochou předem připraveného vývaru nebo bílým vínem a necháme tekutinu vsáknout. Vývar, popřípadě víno, se opakovaně dolévá po částech tak, aby se vždy téměř veškerá tekutina absorbovala či odpařila. Jakmile rýže tekutinu vsákne, přilijeme další část. Během vaření rýži důkladně promícháváme. Celková doba vaření je asi 20 minut. Správně uvařená rýže je tzv. "al dente".

Uživatelské recenze

15. 12. 2018 04:46
© 2014–2020 GRIZLY.cz - Všechna práva vyhrazena
Vytvořilo FEO