Adveni Bezlepkový chléb Delikates Extra se směsí semínek 500 g

Slunečnicová, dýňová, lněná hnědá, lněná zlatá a chia semínka tvoří 42 % obsahu směsi.

Přečíst více
Vegan
Bez lepku
Bez přidaného cukru
Bez éček
Bez palmového oleje
91 Kč vč. DPH
182 Kč / kg
ks
Skladem
Zákaznická linka a pomoc s nákupem
725 473 077 (Po-Pá 7:00 - 17:00)
Doprava a platba
Odběr na prodejně 29 Kč
K vyzvednutí zítra od 16:00
Doprava od 49 Kč (Balíkovna)
Může být u vás 6. května
PPL Parcelshop 69 Kč
PPL 109 Kč
Balíkovna 49 Kč
Zásilkovna 69 Kč
GLS - výdejní místo 69 Kč
Balík Do ruky 79 Kč
PPL - Expresní doručení následující pracovní den 199 Kč
GLS - doručení na adresu 89 Kč
Zásilkovna - doručení na adresu 99 Kč
Zásilkovna - doručení na adresu 89 Kč
Expediční sklad Olomouc 29 Kč
Expediční sklad Olomouc ZDARMA
Výdejní místo Olomouc - Grizly prodejna 29 Kč
Individuální přeprava 999 Kč
Dobírka 49 - 50 Kč
Premium výhody
pro věrné zákazníky
Dárky a vzorky k nákupu zdarma
Přes 4 000 výdejních míst po celé ČR
ECO zabalení vašich zásilek

Adveni Bezlepkový chléb Delikates Extra se směsí semínek 500 g

Slunečnicová, dýňová, lněná hnědá, lněná zlatá a chia semínka tvoří 42 % obsahu směsi.

Příprava: 500 g směsi na bezlepkový chléb Delikates Extra se směsí semínek. K tomu přidáme 380 ml vlažné vody, 7 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí.

POZOR, u pečení v klasické troubě volně (bez formy) a ve formě s poklicí bude celkové množství vody menší – 330 ml.

Postupy pro tyto 4 způsoby následují.

ad a) Návod k přípravě v domácí automatické pekárně: 

Do mísící nádoby nalijeme vlažnou vodu. Přisypeme obsah balení. Uprostřed směsi vytvoříme důlek, do kterého nasypeme sušené droždí. (Případně rozdrobíme čerstvé droždí.) Pečeme na krátký program cca 2 hodiny, maximálně 2 hodiny a 10 minut.*

*Pozor, mnoho domácích automatických pekáren nabízí přímo bezlepkový pečící program, který je ale obvykle tříhodinový. To je pro chleby Adveni příliš dlouho, chléb by byl vysušený. Držte se našeho návodu, skutečně zvolte krátký program cca 2 hodiny – maximálně 2 hodiny a 10 minut.

ad b) Návod k přípravě v klasické troubě ve formě:

Do skleničky nalijeme 40 ml z celkového množství vlažné vody, přidáme lžičku cukru, rozdrobíme čerstvé droždí (nebo nasypeme sušené droždí) a rozmícháme. Na teplém místě necháme cca 10 minut vzejít kvásek. Ve velké míse smícháme směs, 340 ml vlažné vody a připravený kvásek. Hněteme cca 5 minut do hladkého těsta. Nádobu, ve které budeme péct, vyložíme pečícím papírem. Přesuneme do ní těsto a zakryjeme ho potravinářskou fólií, aby neoschlo. Necháme kynout cca 45 minut. Na troubě navolíme program horní-dolní ohřev. Troubu předehřejeme na 250 °C a na její dno dáme starý plech na pečení, na který nalijeme cca 1 l vroucí vody. Troubu rychle zavřeme, aby neunikla pára, která se tam díky vroucí vodě vytvoří. Pečící nádobu s vykynutým těstem vložíme do rozpálené a zapářené trouby a při teplotě 250 °C pečeme po dobu 20 minut. Poté troubu otevřeme a páru vyvětráme, vyndáme spodní starý plech, teplotu stáhneme na 200 °C a pečeme 30 minut. Pak chleba vyklopíme z formy, opatrně sundáme pečící papír a pečeme ještě 10 minut na mřížce, abychom docílili pěknou kůrku ze spodu.

* Upečený chléb necháme vychladnout na mřížce. *Pozor, celková doba pečení se může mírně lišit – v závislosti na typu trouby. Je proto třeba řídit se i zkušeností s vlastní troubou. Že je chléb hotový, prověříme známým testem se špejlí – zapíchneme ji do chleba, a když ji vytáhneme suchou, chléb je upečený. Správně upečený chléb poznáme také tak, že zaklepeme na spodek a ten musí „zvonit“, tzn. znít dutě.

Shrnutí časů: Vzejítí kvásku cca 10 min. Hnětání těsta do hladka cca 5 min. Kynutí cca 45 min. Pečení celkem 1 hodinu: 1. na 250 °C s párou – 20 min. 2. na 200 °C bez páry – 30 min. 3. na 200 °C bez formy na pečení – 10 min.

ad c) Návod k přípravě v klasické troubě volně: 

Do skleničky nalijeme 30 ml vlažné vody, přidáme lžičku cukru, rozdrobíme čerstvé droždí (nebo nasypeme sušené droždí) a rozmícháme. Na teplém místě necháme cca 10 minut vzejít kvásek. Ve velké míse smícháme směs, 300 ml vlažné vody a připravený kvásek. Hněteme cca 5 minut do hladkého těsta. (Ano, skutečně použijeme méně vody!) Těsto necháme kynout v míse po dobu cca 75 minut. Mísu překryjeme potravinářskou fólií, aby těsto neoschlo. Vykynuté těsto musí viditelně zvětšit objem. Vykynuté těsto vyklopíme na pečící papír, který máme položený ideálně na sázecím prkénku, ale vystačíme si i s obyčejným dřevěným. Plastovou stěrkou těsto vytvarujeme do tvaru kulatého bochníku - raději vyššího o menším průměru. Vytvarovaný bochník můžeme zakrýt použitou mísou od robota, aby neokoral. Nechám znovu kynout, nyní po dobu 15 minut. Na troubě navolíme program horní-dolní ohřev. Troubu rozehřejeme na 250 °C, na spodní rošt položíme starý plech na pečení a zároveň do trouby vložíme plech, na kterém budeme chléb péct. I tento plech, na který vykynuté těsto posléze položíme, musí být totiž rozpálený. Vykynutý chléb "zastříkneme" vodou z rozprašovače a pomocí prkénka jej i s pečícím papírem opatrně sesuneme na pečící plech. Do starého plechu na spodním roštu vlijeme cca 1 litr horké vody. POZOR na horkou páru, která vznikne, ať vás neopaří. Troubu rychle zavřeme, aby nám vzniklá pára neunikla. Takto při teplotě 250 °C v zapářené troubě pečeme bochník 15 minut. Po 15 minutách troubu otevřeme a vyvětráme, chléb znovu „zastříkneme“ vodou z rozprašovače, vyndáme starý plech se zbytkem vody (pozor, bude horoucí) a snížíme teplotu na 200 °C. Pečeme ještě 40 až 45 minut.

* Po upečení necháme chléb vychladnout na mřížce. *Pozor, celková doba pečení se může mírně lišit – v závislosti na typu trouby. Je proto třeba řídit se i zkušeností s vlastní troubou. Že je chléb hotový, prověříme známým testem se špejlí – zapíchneme ji do chleba, a když ji vytáhneme suchou, chléb je upečený. Správně upečený chléb poznáme také tak, že zaklepeme na spodek a ten musí „zvonit“, tzn. znít dutě.

Shrnutí základních doporučených časů: Vzejítí kvásku cca 10 min. Hnětání těsta dohladka cca 5 min. První kynutí cca 75 min. Druhé kynutí cca 15 minut. Pečení celkem 1 hodinu: 1. na 250 °C spárou – 15 min. 2. na 200 °C bez páry – 45 min.

ad d) Návod k přípravě v klasické troubě ve formě s poklicí:

Do skleničky nalijeme 30 ml z celkového množství vlažné vody, přidáme lžičku cukru, rozdrobíme čerstvé droždí (nebo nasypeme sušené droždí) a rozmícháme. Na teplém místě necháme cca 10 minut vzejít kvásek. Ve velké míse smícháme směs, 300 ml vlažné vody a připravený kvásek. Hněteme cca 5 minut do hladkého těsta. Těsto necháme kynout v míse po dobu cca 75minut. Mísu překryjeme potravinářskou fólií, aby těsto neoschlo. Vykynuté těsto musí viditelně zvětšit objem. Vykynuté těsto vyklopíme na pečící papír, který máme položený ideálně na sázecím prkénku, ale vystačíme si i s obyčejným dřevěným. Plastovou stěrkou vytvarujeme do kulatého bochníku - raději vyššího o menším průměru. Vytvarovaný bochník můžeme zakrýt použitou mísou od robota, aby neokoral. Necháme znovu cca 15 minut kynout. Troubu rozehřejeme na 250 °C. Zároveň do ní vložíme formu, ve které budeme chléb péct. I forma, do které vykynuté těsto posléze přesuneme, musí být totiž rozpálená. Vykynutý chléb zastříkneme vodou z rozprašovače a pomocí prkénka jej i s pečícím papírem opatrně sesuneme do rozpálené nádoby a uděláme do něj zářez/y. "Zastříkneme" vodou z rozprašovače. Rychle přiklopíme poklicí a zavřeme troubu. Takto na 250 °C pečeme 20 minut. Po 20 minutách odklopíme poklici, znovu „zastříkneme“ vodou z rozprašovače a snížíme teplotu v troubě na 200 °C. Odkrytý chléb dopékáme cca 40 minut.

* Po upečení necháme chléb vychladnout na mřížce. *Pozor, celková doba pečení se může mírně lišit – v závislosti na typu trouby. Je proto třeba řídit se i zkušeností s vlastní troubou. Že je chléb hotový, prověříme známým testem se špejlí – zapíchneme ji do chleba, a když ji vytáhneme suchou, chléb je upečený. Správně upečený chléb poznáme také tak, že zaklepeme na spodek a ten musí „zvonit“, tzn. znít dutě.

Shrnutí základních doporučených časů: Vzejítí kvásku cca 10 min. Hnětání těsta dohladka cca 5 min. První kynutí cca 75 min. Druhé kynutí cca 15 minut. Pečení celkem 1 hodinu: 1. na 250 °C s poklicí – 20 min. 2. na 200 °C bez poklice – 40 min.

Složení: Směs semínek 42 % [slunečnicová semínka loupaná, dýňová semínka loupaná, lněná semínka zlatá, lněná semínka hnědá, mletá semena chia (Salvia hispanica)], kukuřičný škrob, bramborový škrob, tapiokový modifikovaný škrob, dextróza, jedlá sůl, karobový prášek, emulgátor: slunečnicový lecitin, zahušťovadlo: guarová guma, látka zlepšující mouku: kyselina L-askorbová.

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 1 760 kJ / 420 kcal
Tuky: 18,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 2,17 g
Sacharidy: 46 g
z toho cukry: 1,8 g
Bílkoviny: 10,6g
Sůl: 1,64 g

K tomuto produktu nebyly přidány žádné recenze

Načítání produktů
© 2014–2024 GRIZLY.cz - Všechna práva vyhrazena | Zásady cookies
Vytvořilo

Jsem zde nový/á

S Premium získáte:

Ikonka visačky

Výhodnější ceny

U vybraných TOP produktů

Ikonka náklaďáku

Doprava zdarma

Již od 999 Kč

Ikonka dárku

VIP výhody

Garance 100% spokojenosti

Chci se stát prémium
Oslovení

Děkujeme, že s námi chcete jít zdravou cestou životem!

Prosíme, potvrďte svou registraci kliknutím na odkaz, který vám přijde na zadanou e-mailovou adresu.

Potvrzením souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

z Kliknutím na "Vytvořit účet" souhlasíte s Ochrana soukromí a se Smluvní podmínky.
Chráněno službou reCaptcha od Google | Ochrana soukromí | Smluvní podmínky