Využijte slevový kód: ORISEK20 a získejte 20% SLEVU na GRIZLY ořechové krémy
GRIZLY Fazole Mungo BIO 500 g
Fazole Mungo jsou nejmenším druhem fazolí. Mají olivově zelenou barvu a chutí připomínají zelený hrášek. Jsou velmi oblíbené také jako naklíčené. Patří neodmyslitelně do indické a čínské kuchyně. Vychutnejte si je v biokvalitě.
Balíkovna | 69 Kč |
---|---|
Balíkovna | 60 Kč |
Zásilkovna | 69 Kč |
Zásilkovna - doručení na adresu | 79 Kč |
PPL Parcelshop | 65 Kč |
Balík Do ruky | 89 Kč |
Balík Na poštu | 69 Kč |
PPL | 99 Kč |
Expediční sklad Olomouc | ZDARMA |
Výdejní místo Olomouc - Grizly prodejna | 29 Kč |
Individuální přeprava | 999 Kč |
Dobírka | 30 - 49 Kč |
pro věrné zákazníky
GRIZLY Fazole Mungo BIO 500 g
- Administrativní zařazení: Luštěnina
- Složení: Fazole Mungo* 100%
- *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Mungo fazole je název semene rostliny s názvem vigna zlatá. Má svůj původ v Indii a Číně, kde je obvyklou surovinou tradičních pokrmů. U nás se nejčastěji setkáváme s těmito dalšími druhy fazolí: bílé drobné a velké jumbo, černé, černé oko, červené, adzuki, pinto a další. Fazole jsou bohaté na kvalitní rostlinné bílkoviny a hlavně obsahují velké množství vápníku a draslíku a dále kyselinu listovou, fosfor, hořčík, jód a železo, niacin i provitamín A. Jsou dobré na srdce, krevní oběh a vysoký krevní tlak. Díky obsahu vlákniny pomáhají regulovat funkci střev.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Použití: Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody alespoň na 2 hodiny. Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě asi 25 minut do změknutí. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Fazole mungo jsou velmi oblíbené také jako naklíčené, čímž ještě zvýšíme stravitelnost kvalitních rostlinných bílkovin a obohatíme se navíc o další vitamíny a minerální látky. Z fazolí můžeme také vyrobit chutné pasty anebo zajímavé saláty. Jedná se o typickou součást indické a čínské kuchyně. Hodí se do polévek, omáček nebo jako zdravá příloha.
Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1 305 kJ / 312 kcal |
Tuky: | 1,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,3 g |
Sacharidy: | 43,6 g |
z toho cukry: | 6,6 g |
Vláknina | 15,8 g |
Bílkoviny: | 23,6 g |
Sůl: | 0,03 g |
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích věnujeme nejvyšší péči. Předpisy a nařízení pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin, alergenů či dietetických informacích. Před použitím výrobku doporučujeme přečíst etiketu.