Skladem (>5ks)
19. 12. Může být u vás
Dočasně nedostupné
Světlá fazole má na sobě typickou černou skvrnu se světlou tečkou uprostřed, a tak si získala název černé oko. Má jemnou máslovou chuť, která může lehce připomínat cizrnu.
Popis
GRIZLY Fazole černé oko 1000 g
- Administrativní zařazení: Luštěnina
- Složení: Fazole černé oko 100%
- Země původu: Myanmar (Barma)
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Původ mají v Africe. U nás se setkáváme především se semeny fazolu obecného, který se pěstuje v mnoha odrůdách, jejich semena se liší barvou, tvarem a velikostí. Nejčastěji můžeme najít tyto další druhy fazolí: bílé drobné a velké jumbo, červené, adzuki, pinto, mungo a další. Fazole jsou bohaté na kvalitní rostlinné bílkoviny. Fazole se také pěstují na lusky či klíčky, které však řadíme do zeleniny.
Použití: Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody na 10 - 12 hodin (přes noc). Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě asi 30 - 40 minut. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Fazole je možné také naklíčit, čímž ještě zvýšíme stravitelnost kvalitních rostlinných bílkovin a obohatíme se navíc o další vitamíny a minerální látky. Z fazolí můžeme také vyrobit chutné pasty anebo zajímavé saláty. Hodí se do polévek, omáček nebo jako zdravá příloha.
Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Složení:
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1 324 kJ / 311 kcal |
Tuky: | 1,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0 g |
Sacharidy: | 54,1 g |
z toho cukry: | 0 g |
Vláknina | 8,2 g |
Bílkoviny: | 23,5 g |
Sůl: | 0,04 g |