Již negarantujeme dodání do Vánoc. V případě dotazů kontaktujte zákaznický servis: info@grizly.cz | +420 725 473 077 (po-pá 7:00-16:00). Děkujeme a přejeme krásné Grizlí Vánoce

Zavřít

Grizly Fazole Adzuki BIO 500 g

Adzuki jsou malé podlouhlé fazolky, tmavě červené až hnědé barvy. V průměru mají asi 5mm a na jedné straně je bílá čárka. Po uvaření dostanou jemnou ořechovou chuť. Jsou velice populární v asijské a hlavně japonské kuchyni. Pěstují se především v Japonsku, kde jsou po sóje nejdůležitější luštěninou.

Bio
Vegan
Bez lepku
Bez přidaného cukru
Bez éček
Bez palmového oleje
Výrobce: GRIZLY
Vaše cena s DPH 85 Kč
Skladem
1-1 Ks
85 Kč
za kus
od 2 Ks
79 Kč
za kus

Grizly Fazole Adzuki BIO 500 g

Adzuki jsou malé podlouhlé fazolky, tmavě červené až hnědé barvy. V průměru mají asi 5mm a na jedné straně je bílá čárka. Po uvaření dostanou jemnou ořechovou chuť. Jsou velice populární v asijské a hlavně japonské kuchyni. Pěstují se především v Japonsku, kde jsou po sóje nejdůležitější luštěninou.

Fazole jsou bohaté na kvalitní rostlinné bílkoviny a hlavně tvoří zásobárnu vitamínů a minerálů. Nechybějí mezi nimi draslík ani vápník, fosfor, hořčík, jód a železo, či kyselina listová, niacin i provitamín A.

Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit. Pak se slijí a uvaří v čerstvé vodě se saturejkou, kmínem nebo majoránkou. Sníží se tak množství oligosacharidů, jež bývají důvodem nepříjemné plynatosti. Jde totiž o sacharidy pro lidi nestravitelné, které se rozkládají až v tlustém střevě.

Ať už jde o fazole bílé, hnědé, strakaté či zelené, všechny jsou nadýmavé. Proto se nehodí do jídelníčku lidí se zažívacími potížemi nebo šetřicími dietami.

Adzuki mají sladkou, silnou chuť. Neboť mají adzuki fazole stejnou dobu varu jako rýže, jsou v Japonsku často vařeny se sladkou rýží. Výsledkem je červený pokrm zvaný "Adzuki-mochi". Jsou vhodné na přípravu polévek, pomazánek, kaší, nákypů a salátů. Používají se také v podobě mouky do těst, polévek, koláčů a rýžových pokrmů. Z této mouky jsou vyráběny i bonbóny a marmelády. Zjemněné rozinkami se dají připravit jako báječný dezert.

Fazole Adzuki jsou lépe stravitelné než ostatní luštěniny a mají velmi pozitivní vliv na aktivitu ledvin. V Číně, kde je výživa uznávána v souvislosti s biopolárními zákony přírody, mají adzuki fazole velký význam v souvislosti s "jin a jang" harmonií. Fazole zesilují "yangový" charakter výživy.

Země původu: Čína

 

Výživové údaje ve 100 g:

309kcal/1308kJ

Tuky  0,6 g

z toho nasycené mastné kyseliny  0,2 g

Sacharidy  50 g

z toho cukry  0,5 g

Vláknina 12 g

Bílkoviny  20 g

Sůl   0,01 g

Může obsahovat stopy skořápkových plodů, sezamu, soji, mléka, obilovin obsahujících lepek.

Uživatelské recenze

K tomuto produktu nebyly přidány žádné recenze

© 2014–2018 GRIZLY.cz - Všechna práva vyhrazena
Vytvořilo FEO
Kategorie
Nahoru
Profil
Košík