Skladem (>5ks)
19. 12. Může být u vás
Dočasně nedostupné
Pinto jsou střeně velké hnědě žíhané fazole. Mají výraznou až pikantní chuť a moučnou konzistenci. Jsou oblíbené hlavně v Mexické kuchyni a USA. Nabízí kvalitní dávku bílkovin a sacharidů a celou řadu minerálních látek a vitamínů.
Popis
GRIZLY Fazole Pinto 1000 g
- Administrativní zařazení: Luštěnina
- Složení: Fazole Pinto 100%
- Země původu: Kanada, Ukrajina
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: U nás se setkáváme především se semeny fazolu obecného, který se pěstuje v mnoha odrůdách, jejich semena se liší barvou, tvarem a velikostí. Nejčastěji můžeme najít tyto druhy fazolí: bílé drobné a velké jumbo, černé, černé oko, červené, adzuki, mungo a další. Fazole jsou bohaté na kvalitní rostlinné bílkoviny.Fazole se také pěstují na lusky či klíčky, které však řadíme do zeleniny.
Použití: Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody alespoň na 8 hodin (ideálně přes noc). Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě asi 45 minut. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Fazole je možné také naklíčit, čímž ještě zvýšíme stravitelnost kvalitních rostlinných bílkovin. Z fazolí můžeme také vyrobit chutné pasty anebo zajímavé saláty. Hodí se do polévek, omáček nebo jako zdravá příloha. Pinto fazole nejčastěji uvidíme v mexické směsi s rýží v kukuřičné tortille.
Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Složení:
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1 332 kJ / 316 kcal |
Tuky: | 2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,2 g |
Sacharidy: | 43 g |
z toho cukry: | 2,5 g |
Vláknina | 16 g |
Bílkoviny: | 23 g |
Sůl: | 0,01 g |