Dočasně nedostupné
Černá fazole má lesklou černou barvu a hustou masitou strukturu. Původ má v latinskoamerické kuchyni, kdy nejznámější je asi mexické burrito. Pro své výživné složení se stala oblíbenou nejen u vegetariánů. Vychutnejte si ji v biokvalitě.
Popis
GRIZLY Fazole černá BIO 500g
- Administrativní zařazení: Luštěnina
- Složení: Fazole černá* 100%
- *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
- Země původu : Čína
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
- Balení : Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: U nás se setkáváme především se semeny fazolu obecného, který se pěstuje v mnoha odrůdách, jejich semena se liší barvou, tvarem a velikostí. Nejčastěji můžeme najít tyto další druhy fazolí: bílé drobné a velké jumbo , černé , černé oko , červené , adzuki , pinto , mungo a další. Fazole jsou bohaté na kvalitní rostlinné bílkoviny. Díky obsahu vlákniny pomáhají regulovat funkci střev.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontroly a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Použití: Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody na 10 - 12 hodin (přes noc). Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě 90 minut, případně 20 minut v tlakovém hrnci. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejk u, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránk u. Fazole je možné také naklíčit, čímž ještě zvýšíme stravitelnost kvalitních rostlinných bílkovin a obohatíme se navíc o další vitamíny a minerální látky. Z fazolí můžeme také vyrobit chutné pasty anebo zajímavé saláty. Hodí se do polévky, omáčka nebo jako zdravá příloha.
Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Složení:
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1 273 kJ / 305 kcal |
Tuky: | 2,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,4 g |
Sacharidy: | 38,3 g |
z toho cukry: | 5,9 g |
Vláknina | 20,6 g |
Bílkoviny: | 21,7 g |
Sůl: | 0,01 g |