Dočasně nedostupné
Drobná černá zrnka čočky Beluga vypadají trochu jako kaviár, a tak si získala i své jméno podle kaviáru Beluga. Má jemně oříškovou chuť, výborně drží tvar a luxusně ozdobí každý talíř, ať už ve formě salátu nebo zdravé přílohy. Vychutnejte si ji v biokvalitě.
Popis
GRIZLY Čočka černá Beluga BIO 500 g
- Administrativní zařazení: Luštěnina
- Složení: Čočka černá Beluga* 100%
- CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
- Země původu: Kanada
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Čočka jedlá je křovinatá jednoletá rostlina z čeledi bobovitých. Pěstuje se v pěti barevných druzích (červená, černá, hnědá, zelená a žlutá) v oblastech Středomoří a Střední Asii. Čočka černá Beluga díky svým drobným černým zrnkům vypadá trochu jako kaviár, a proto si získala i své jméno (podle kaviáru Beluga).
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Použití: Můžeme ji na 2 hodiny namočit a doba vaření se pak zkrátí na 10 minut, bez namáčení vaříme obvyklých 20 minut. Doporučujeme slít vodu a čočku ještě propláchnout. Čočka černá si na rozdíl od červené, hnědé a žluté i po uvaření zachovává svůj tvar i konzistenci, proto se skvěle hodí do salátů, polévek nebo jako zdravá příloha. Vypadá opravdu luxusně, hodí se i na ozdobu chlebíčků namísto kaviáru.
Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Složení:
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1280 kJ / 305 kcal |
Tuky: | 1,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,2 g |
Sacharidy: | 41,0 g |
z toho cukry: | 1,1 g |
Vláknina: | 4,0 g |
Bílkoviny: | 23,0 g |
Sůl: | 0,01 g |