Dočasně nedostupné
Dočasně nedostupné
Dočasně nedostupné
Tato největší fazole má moučnou a nepatrně nasládlou chuť, proto se hodí nejen do slaných jídel, ale i do sladkých pokrmů. Fazole patří mezi potraviny, které by neměly v našem jídelníčku chybět. Představují totiž významný zdroj vlákniny a rostlinných bílkovin. Vychutnejte si je v biokvalitě.
Popis
GRIZLY Fazole bílá Jumbo BIO 500 g
- Administrativní zařazení: Luštěnina
- Složení: Fazole bílá Jumbo* 100%
- *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
- Země původu: Čína
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: U nás se setkáváme především se semeny fazolu obecného, který se pěstuje v mnoha odrůdách, jejich semena se liší barvou, tvarem a velikostí. Nejčastěji můžeme najít tyto druhy fazolí: bílé drobné a velké jumbo, černé, černé oko, červené kidney, adzuki, pinto, mungo (vigna) a další.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Použití: Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody na 10 - 12 hodin (přes noc). Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě 65 - 70 minut, případně 20 minut v tlakovém hrnci. Doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Fazole je možné také naklíčit, čímž ještě zvýšíme stravitelnost kvalitních rostlinných bílkovin a obohatíme se navíc o další vitamíny a minerální látky. Z fazolí můžeme také vyrobit chutné pasty anebo zajímavé saláty. Hodí se do polévek, omáček nebo jako zdravá příloha.
Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Složení:
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1 234 kJ / 295 kcal |
Tuky: | 1,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,2 g |
Sacharidy: | 36,2 g |
z toho cukry: | 2,3 g |
Vláknina | 24,4 g |
Bílkoviny: | 22,5 g |
Sůl: | 0,01 g |