Jablečný štrůdl jako od babičky: Recept, těsto i pečení krok za krokem
Vůně pečeného štrůdlu patří k nejkrásnějším vzpomínkám na dětství. Jemné těsto, šťavnatá jablka, křupavé ořechy a skořice, která pro...
Naše ghíčko je vyráběné z českého másla. Je důkladně přepouštěné na výživově bohatý tuk, který má vysoký kouřový bod a dlouhou dobu trvanlivosti.
Naše ghíčko je vyráběné z českého másla. Je důkladně přepouštěné na tuk, který má vysoký kouřový bod a dlouhou dobu trvanlivosti.
| Nutriční hodnoty / 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota: | 3700 kJ / 883 kcal |
| Tuky: | 99 g |
| z toho nasycených: | 67,4 g |
| Sacharidy: | 0 g |
| z toho cukry: | 0 g |
| Bílkoviny: | 0,8 g |
| Sůl: | 0 g |
Ghí neboli přepuštěné máslo nebo také šmelc je čistý mléčný tuk, který se připravuje velice pomalým přepouštěním másla. Při této proceduře se z másla odpařuje voda a vznikající pěna, ve které jsou mléčné bílkoviny, cukry a další látky, které obsahuje běžné máslo. Výsledným produktem je opravdu čistý tuk, který má žlutou barvu a lahodnou máslovou vůni. Ghí má vysoký kouřový bod, který se pohybuje okolo 240 °C, při pečení nebo smažení nedochází k přepalování.
Ghí má velmi podobné využití jako klasické máslo. Skvěle se hodí na základy polévek, omáček a jíšek. Použijte ghí při restovaní zeleniny, nebo jím pokrmy naopak na závěr potřete, na zjemnění chuti. Ghí si můžete vzít s sebou i když cestujete, protože jej není nutné uchovávat v lednici.
| Nutriční hodnoty / 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota: | 3700 kJ / 883 kcal |
| Tuky: | 99 g |
| z toho nasycených: | 67,4 g |
| Sacharidy: | 0 g |
| z toho cukry: | 0 g |
| Bílkoviny: | 0,8 g |
| Sůl: | 0 g |
Vůně pečeného štrůdlu patří k nejkrásnějším vzpomínkám na dětství. Jemné těsto, šťavnatá jablka, křupavé ořechy a skořice, která pro...
Výborné
super krásně voní