POSTUP:
- V misce smícháme mandlovou mouku, vejce a javorový sirup, dokud nevznikne těsto.
- Nachystáme si formu na muffiny a vymažeme ji kokosovým olejem.
- Těsto vmáčkneme do formy a vytvarujeme košíčky.
- Plech vložíme do trouby a pečeme při 180 °C zhruba 8 až 10 minut.
- Mezitím si nachystáme krém. Smícháme riccotu, polotučný tvaroh, mascarpone a čekankový sirup.
- Upečené košíčky dáme na talíř a naplníme je jahodovou marmeládou.
- Poté ozdobíme krémem a čerstvou jahodou. Kdo má sladší chutě, může košíček ještě přelít javorovým sirupem.
GRIZLY TIP 👉 Pro maximální jahodový zážitek doporučujeme jednotlivé jahodové košíčky posypat ještě plátky lyofilizovaných jahod. Sáhnout můžete rovnou po velkém XXL balení. Pokud se náhodou do přípravy jahodových dortíčků pustíte v době, kdy úplně nebudou po ruce čerstvé jahody, vyzkoušejte rovnou celé kousky mrazem sušených jahod.
Dobrou chuť!