Cuketový čokoládový dortík s čerstvým ovocem

Cuketový čokoládový dortík s čerstvým ovocem

Máte doma přebytek cuket a už zkrátka nevíte, co s nimi? Tak se pusťte do přípravy luxusního cuketového dortíku s mascarpone a čerstvým ovocem.


Známe to asi všichni. Přijde doba, kdy cukety bude doma tolik, že už pomalu začnou docházet nápady, co s ní. Naštěstí je cuketa v kuchyni vděčnou surovinou a kromě tzv. slaných receptů s ní můžete vykouzlit i spoustu sladkých dobrot. Nevěříte? Tak si pojďte společně s námi udělat vláčný cuketový dortík s čokoládou a čerstvým ovocem.  

POSTUP:

  1. Nejprve si vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Poté si nastrouháme najemno cuketu a smícháme ji společně s jablečnou přesnídávkou.
  2. V druhé míse smícháme suché ingredience – tedy obě mouky, kakao, sůl a kypřicí prášek. Vše důkladně promícháme. Poté k sypké směsi přidáme cuketovou směs, přidáme vejce s cukrem a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
  3. Hotovou směs nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a rozetřeme do obdélníku cca 30 × 20 cm. Vložíme do trouby a pečeme při 170 stupních cca 30 minut. Po upečení necháme korpus úplně vychladnout.
  4. Mezitím si připravíme krém. Smícháme mascarpone s tvarohem a medem.
  5. Nakonec už jen z korpusu vykrojíme kolečka (případně nakrájíme na čtverce), naplníme krémem a ozdobíme čerstvým ovocem.

    GRIZLY TIP 👉 Jestli zrovna nemáte po ruce čerstvé ovoce, můžete sáhnout po tom lyofilizovaném, tedy mrazem sušeném. Najdete u nás jak lyofilizované maliny, tak borůvky, a to dokonce v XXL balení, abyste křupavého ovoce měli pořádnou zásobu.     


    Dobrou chuť!

    Autorka receptu

    Michaela Ryglová alias @fitnessrecepty

    Pracuji jako výživová poradkyně, která ve volném čase ráda vaří a peče. Dokazují to nejen dvě vydané tištěné kuchařky, ale také mé sociální sítě, kde pravidelně publikuji spoustu zdravých a chutných receptů. Kromě toho jsem maminkou dvou ratolestí, proto u mě najdete i hromadu receptů právě pro děti. 

    Ingredience

    Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!

    Související články

    Jahodové kostky

    Jahodové kostky

    Lahodný koláč ze špaldové mouky s vrstvou sladkého pudinku a jahod potěší každého milovníka ovocných chutí.

    Mandlové mléko: Recept a jak ho využít při vaření

    Mandlové mléko: Recept a jak ho využít při vaření

    Mandlové mléko si získává čím dál větší oblibu. Nejen jako rostlinná alternativa ke kravskému mléku, ale také pro svou jemnou chuť, nízký obsah kalorií a zdravotní benefity. Jak ho využít v kuchyni, jak působí na zdraví a jak si ho jednoduše připravíte doma?

    Pumpkin spice latte: Podzimní drink potěší v hrnku i na Instagramu

    Pumpkin spice latte: Podzimní drink potěší v hrnku i na Instagramu

    Podzim hraje všemi barvami a láká k odpočinku s knihou nebo rodinou. A když k tomu přidáte legendární kávu pumpkin spice latte, máte voňavou pohodu zaručenou.

    Recepty z mandlové mouky – křehké mandlové Amaretti

    Recepty z mandlové mouky – křehké mandlové Amaretti

    Je načase oprášit pečící výbavu, naleštit váleček a pustit se do pečení. Začněte letos tímto netradičním druhem cukroví.

    Recepty z mandlové mouky – čokoládový lava cake

    Recepty z mandlové mouky – čokoládový lava cake

    Famózní čokoládový fondán nebo-li lava cake okouzlí nejen vás, ale i vaše blízké. S pomocí našeho receptu ho přitom vyčarujete během pár chvil.