Skladem (>5ks)
13. 12. Může být u vás
Dočasně nedostupné
Fazole Mungo jsou nejmenším druhem fazolí. Mají olivově zelenou barvu a chutí připomínají zelený hrášek. Patří neodmyslitelně do indické a čínské kuchyně.
Popis
GRIZLY Fazole Mungo 1000 g
- Administrativní zařazení: Luštěnina
- Složení: Fazole Mungo 100%
- Země původu: Argentina
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Mungo fazole je název semene rostliny s názvem vigna zlatá. Má svůj původ v Indii a Číně, kde je obvyklou surovinou tradičních pokrmů. U nás se nejčastěji setkáváme s těmito druhy fazolí: bílé drobné a velké jumbo, černé, černé oko, červené, adzuki, pinto a další. Fazole jsou přirozeně bohaté na kvalitní rostlinné bílkoviny.
Použití: Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody alespoň na 2 hodiny. Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě asi 25 minut do změknutí. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Z fazolí můžeme také vyrobit chutné pasty anebo zajímavé saláty. Jedná se o typickou součást indické a čínské kuchyně. Hodí se do polévek, omáček nebo jako zdravá příloha.
Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Může obsahovat stopy arašídů a skořápkových plodů.
Složení:
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1 462 kJ / 348 kcal |
Tuky: | 1,9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,6 g |
Sacharidy: | 60 g |
z toho cukry: | 1,2 g |
Vláknina | 4,8 g |
Bílkoviny: | 21 g |
Sůl: | 0,08 g |