Poslední kus
11. 12. Může být u vás
Dočasně nedostupné
Čočka červená loupaná má ve skutečnosti oranžovou barvu a vařením se překvapivě mění na žlutou. To však nemá žádný vliv na její výživné složení. Navíc je ze všech luštěnin nejlépe stravitelná a doporučuje se i pro malé děti a kojící maminky. Vychutnejte si ji v biokvalitě.
Popis
GRIZLY Čočka červená loupaná BIO 500 g
- Administrativní zařazení: Luštěnina
- Složení: Čočka červená loupaná* 100%
- *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
- Země původu: Turecko
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Vlastnosti a výhody: Čočka jedlá je křovinatá jednoletá rostlina z čeledi bobovitých. Pěstuje se v pěti barevných druzích (červená, černá, hnědá, zelená a žlutá) v oblastech Středomoří a Střední Asii.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Použití: Obvykle se používá do polévek a pikantních předkrmů, pomazánek nebo jako kašovitá příloha. Skvěle chutná v kombinaci s obilovinami, například s rýží nebo quinoou. Je nedílnou součástí známého Indického dhálu, ale i dalších zajímavých pochoutek.
Způsob přípravy: Snadné a rychlá příprava. Není potřeba ji před vařením namáčet, stačí pouze propláchnout. Vaří se také krátce asi 15 - 20 minut. Pozor, má tendenci se rozpadat a měnit barvu na žlutou, solíme až po uvaření.
Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Složení:
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1470 kJ / 348 kcal |
Tuky: | 1,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,2 g |
Sacharidy: | 51,6 g |
z toho cukry: | 2 g |
Vláknina: | 12,1 g |
Bílkoviny: | 25,9 g |
Sůl: | 0,02 g |