Cukry a sladidla: Velký přehled čím sladit
Vyznat se v cukrech a sladidlech může být oříšek. Poradíme vám, co se hodí na pečení, co má nejnižší glykemický index, čím sladit dě...
Sladí o něco méně než běžný rafinovaný cukr, ale jeho výživové hodnoty za to opravdu stojí. Oslaďte si život zdravěji.
Oslaďte si život zdravěji.
| Výživové údaje na 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota: | 1 623 kJ / 388 kcal |
| Tuky: | 0,6 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,1 g |
| Sacharidy: | 93,5 g |
| z toho cukry: | 93,5 g |
| Vláknina: | 6,4 g |
| Bílkoviny: | 2,1 g |
| Sůl: | 0,7 g |
Vlastnosti a výhody: Datlové sladidlo se vyrábí z čerstvých datlí. Datle se nejprve prohřejí horkou parou, což urychlí cukernatění a zajistí rovnoměrnou konzistenci. Poté jsou usušeny a namlety na jemný prášek - datlový cukr.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Použití: Používáme jej na pečení a ke slazení různých pokrmů - dezertů, ochucených jogurtů, müsli, palačinek a kaší. Můžeme jím úplně nahradit cukr v pekařských receptech, ale musíme počítat s tím, že sladí o něco méně. Datlový cukr není vhodný ke slazení nápojů, protože se vodě zcela nerozpustí (obsahuje nerozpustnou vlákninu).
| Výživové údaje na 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota: | 1 623 kJ / 388 kcal |
| Tuky: | 0,6 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,1 g |
| Sacharidy: | 93,5 g |
| z toho cukry: | 93,5 g |
| Vláknina: | 6,4 g |
| Bílkoviny: | 2,1 g |
| Sůl: | 0,7 g |
Vyznat se v cukrech a sladidlech může být oříšek. Poradíme vám, co se hodí na pečení, co má nejnižší glykemický index, čím sladit dě...
Překvapivě velmi chutný cukr.Cukrovi dodá zajímavou chuť.