GRIZLY

Čočka hnědá BIO 500 g 428 g

69 Kč

59 Kč s kódem GRIZLYDNY

161 Kč / kg

Skladem (>5ks)

Dočasně nedostupné

Čocka hnědá je luštěnina s vysokým obsahem bílkovin, sacharidů a vitamínů, naopak nízkým obsahem tuků. Jedná se o typický druh čočky nejvíce rozšířený v českých domácnostech. Chuť čočky je zemitá a ořechová. Slupka má hnědou a je velmi vhodná i pro nakličování. Vychutnejte si ji v biokvalitě.

Popis

GRIZLY Čočka hnědá BIO 500 g

  • Administrativní zařazení: Luštěnina
  • Složení: Čočka hnědá* 100%
  • *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
  • Země původu: Turecko, Kanada
  • Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
  • Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)

Vlastnosti a výhody: Čočka jedlá je křovinatá jednoletá rostlina z čeledi bobovitých. Pěstuje se v pěti barevných druzích (červenáčernáhnědázelená a žlutá) v oblastech Středomoří a Střední Asii. Je bohatá na bílkoviny, které tvoří až 20% nutriční hodnoty.  Patří mezi rostliny se zdrojem kvalitních sacharidů, které zasytí na dlouhou dobu. Neobsahuje lepek a je oblíbená i u vegetariánů a veganů.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Použití: Není potřeba ji před vařením namáčet, stačí pouze propláchnout. Vaří se krátce asi 15 - 20 minut. Hnědá čočka se vařením rozpadá, proto se ideálně hodí do polévek nebo například vegetariánských hamburgerů. Můžete z ní také vytvořit placky, kaši nebo ji smíchat s obilovinami, například s bulgurem nebo quinoou a přidat zeleninu nebo oblíbený sýr. I s obyčejné čočky se totiž dají vytvořit neobyčejné dobrůtky.

Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.

 

 

Složení:

Výživové údaje na 100 g  
Energetická hodnota: 1598 kJ / 382 kcal
Tuky: 2,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g
Sacharidy: 59 g
z toho cukry: 2 g
Vláknina: 10,8 g
Bílkoviny: 25 g
Sůl: 0,01 g