Skladem (>5ks)
Dočasně nedostupné
Čocka hnědá je luštěnina s vysokým obsahem bílkovin, sacharidů a vitamínů, naopak nízkým obsahem tuků. Jedná se o typický druh čočky nejvíce rozšířený v českých domácnostech. Chuť čočky je zemitá a ořechová. Slupka má hnědou a je velmi vhodná i pro nakličování. Vychutnejte si ji v biokvalitě.
Popis
GRIZLY Čočka hnědá BIO 500 g
- Administrativní zařazení: Luštěnina
- Složení: Čočka hnědá* 100%
- *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
- Země původu: Turecko, Kanada
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Čočka jedlá je křovinatá jednoletá rostlina z čeledi bobovitých. Pěstuje se v pěti barevných druzích (červená, černá, hnědá, zelená a žlutá) v oblastech Středomoří a Střední Asii. Je bohatá na bílkoviny, které tvoří až 20% nutriční hodnoty. Patří mezi rostliny se zdrojem kvalitních sacharidů, které zasytí na dlouhou dobu. Neobsahuje lepek a je oblíbená i u vegetariánů a veganů.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Použití: Není potřeba ji před vařením namáčet, stačí pouze propláchnout. Vaří se krátce asi 15 - 20 minut. Hnědá čočka se vařením rozpadá, proto se ideálně hodí do polévek nebo například vegetariánských hamburgerů. Můžete z ní také vytvořit placky, kaši nebo ji smíchat s obilovinami, například s bulgurem nebo quinoou a přidat zeleninu nebo oblíbený sýr. I s obyčejné čočky se totiž dají vytvořit neobyčejné dobrůtky.
Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Složení:
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1598 kJ / 382 kcal |
Tuky: | 2,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,4 g |
Sacharidy: | 59 g |
z toho cukry: | 2 g |
Vláknina: | 10,8 g |
Bílkoviny: | 25 g |
Sůl: | 0,01 g |