Jestli máte rádi spojení oříšků a čokolády, pak jste tady správně. Pistáciový cheesecake přesně tyhle požadavky splňuje, a navíc se přímo rozplývá na jazyku. Radost z něj budou mít převážně vyznavači rostlinného způsobu stravování, nicméně do jeho přípravy se mohou pustit i ostatní. Kromě našeho pistáciového krému a čokolády budete potřebovat třeba ještě ovesné vločky, javorový sirup nebo kakao. Tak se do toho pojďme společně pustit.
POSTUP:
- Ovesné vločky, kakao a sirup smícháme a natlačíme do malé dortové formy.
- Následně smícháme suroviny na krém: pistáciový krém, javorový sirup, vanilku a matchu – matchu dávat nemusíte, pokud nemáte. Její přidání je hlavně kvůli barvě. Vše posléze nalijeme na první vrstvu.
- Na konec si rozpustíme čokoládu s krémem a přidáme i trochu sirupu. Opět nalijeme navrch a necháme vychladit.
GRIZLY TIP 👉 Veganských sladkých dobrot máme u nás na blogu hned několik. Doporučujeme vyzkoušet třeba višňový RAW dort nebo veganské čokoládové kuličky.
Dobrou chuť!