Višňový RAW dort

Višňový RAW dort

Mlsejte bez omezení a výčitek! Na tomto skvělém višňovém dortu si pochutnají úplně všichni – a je jedno, jestli vyznáváte veganský způsob stravování nebo patříte mezi celiaky či osoby držící bezlaktózovou dietu.


Občas dostane každý z nás chuť na něco sladkého. Jak si ale s takovými chutěmi poradit ve chvíli, kdy patříte mezi vyznavače rostlinného způsobu stravování? Jednoduše! Třeba tím, že si připravíte náš skvělý višňový RAW dort. Chutná naprosto famózně a zpestřit si jím jídelníček mohou také lidé dodržující bezlepkovou nebo bezlaktózovou dietu. Navíc téměř všechny suroviny na jeho výrobu koupíte u nás na Grizly.

POSTUP:

  1. Všechny ingredience na korpus rozmixujeme výkonným mixérem a hmotou naplníme dno formy. My jsme v receptu použili formu o průměru 26 cm.
  2. U náplně je postup stejný jako u korpusu. Ingredience dáme pouze do výkonného mixéru a rozmixujeme vše na jemnou pastu, kterou natřeme na korpus.
  3. Krém je momentálně tekutější, než je potřeba, nemusíte se však bát. Po vychladnutí v lednici dort hezky ztuhne.
  4. Čokoládu stačí rozehřát v mikrovlnné troubě nebo nad vodní lázní, přidat kokosový olej a nalít na krém. 
  5. Formu dejte alespoň na 24 hodin do lednice.
  6. Nožem okrojíme obvod dortu, aby šel hezky vytáhnout z pečicí formy. Poté můžeme libovolně ozdobit. My jsme použili kyselé lyo višně.

   

TIP OD KRISTÝNY  👉   Před krájením dortu si nahřejte nůž v horké vodě. Půjde vám pak krásně uříznout jak křupavá vrstva čokolády, tak krém i korpus.


Dobrou chuť!

Autorka receptu

Kristýna Vašíčková alias @lumpajzna

Jsem obyčejně neobyčejná holka, která si bez pečení a rodiny neumí svůj život představit. Moje láska k cukrařině je dokonce natolik velká, že mě přivedla až do známé cukrářské soutěže. Odtud byl pak už jen krůček ke sdílení všemožných receptů, které najdete na mém profilu. Když zrovna nepeču, rádi společně s manželem ukazujeme synovi krásy našeho světa.

Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!

Související články

Recepty z mandlové mouky – křehké mandlové Amaretti

Recepty z mandlové mouky – křehké mandlové Amaretti

Je načase oprášit pečící výbavu, naleštit váleček a pustit se do pečení. Začněte letos tímto netradičním druhem cukroví.

Recepty z mandlové mouky – čokoládový lava cake

Recepty z mandlové mouky – čokoládový lava cake

Famózní čokoládový fondán nebo-li lava cake okouzlí nejen vás, ale i vaše blízké. S pomocí našeho receptu ho přitom vyčarujete během pár chvil.

Jasmínová rýže s pistáciemi, brusinkami a citronem

Jasmínová rýže s pistáciemi, brusinkami a citronem

Příprava tohoto receptu je naprosto jednoduchá a zvládne ji každý kuchař nebo kuchařka. Základem je aromatická rýže, kterou doplní brusinky, pistácie a citron.

3 zdravé a rychlé recepty z datlí

3 zdravé a rychlé recepty z datlí

Co se dá udělat z datlí? Spousta zdravých dobrot, které si s sebou můžete sbalit na svačinu do práce, do školy nebo na výlet. Vyzkoušejte naše 3 jednoduché recepty!

Jahodové kostky

Jahodové kostky

Lahodný koláč ze špaldové mouky s vrstvou sladkého pudinku a jahod potěší každého milovníka ovocných chutí.