Občas dostane každý z nás chuť na něco sladkého. Jak si ale s takovými chutěmi poradit ve chvíli, kdy patříte mezi vyznavače rostlinného způsobu stravování? Jednoduše! Třeba tím, že si připravíte náš skvělý višňový RAW dort. Chutná naprosto famózně a zpestřit si jím jídelníček mohou také lidé dodržující bezlepkovou nebo bezlaktózovou dietu. Navíc téměř všechny suroviny na jeho výrobu koupíte u nás na Grizly.
POSTUP:
- Všechny ingredience na korpus rozmixujeme výkonným mixérem a hmotou naplníme dno formy. My jsme v receptu použili formu o průměru 26 cm.
- U náplně je postup stejný jako u korpusu. Ingredience dáme pouze do výkonného mixéru a rozmixujeme vše na jemnou pastu, kterou natřeme na korpus.
- Krém je momentálně tekutější, než je potřeba, nemusíte se však bát. Po vychladnutí v lednici dort hezky ztuhne.
- Čokoládu stačí rozehřát v mikrovlnné troubě nebo nad vodní lázní, přidat kokosový olej a nalít na krém.
- Formu dejte alespoň na 24 hodin do lednice.
- Nožem okrojíme obvod dortu, aby šel hezky vytáhnout z pečicí formy. Poté můžeme libovolně ozdobit. My jsme použili kyselé lyo višně.
TIP OD KRISTÝNY 👉 Před krájením dortu si nahřejte nůž v horké vodě. Půjde vám pak krásně uříznout jak křupavá vrstva čokolády, tak krém i korpus.
Dobrou chuť!