Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Beránek na velikonoční stůl jednoznačně patří. Peče se z různých těst, my si dnes ukážeme recept, ve které mimo jiné figuruje také mandlová mouka.


Je neodmyslitelnou součástí oslav svátků jara. Když ho postavíte na stůl, pocukrujete a na krk mu uvážete mašličku nejlépe v barvě vaší velikonoční výzdoby, uvidíte, že radost z něj budou mít nejen děti, ale i dospělí. Beránek se peče z různých těst, my si dnes ukážeme recept, ve které mimo jiné figuruje také mandlová mouka.

POSTUP:

  1. Nejprve si pořádně vymažeme formu máslem a vysypeme hrubou moukou.
  2. Následně si oddělíme bílky od žloutků.
  3. V jedné míse vyšleháme bílky s polovinou cukru. V druhé míse žloutky s druhou polovinou cukru a olejem.
  4. Do žloutkové směsi přidáme tvaroh, vanilkový cukr a zamícháme.
  5. Poté už postupně přidáme zbylé suroviny – mouku s práškem do pečiva, mandlovou mouku a vyšlehané bílky s cukrem.
  6. Těsto přendáme do formy a vložíme ji do předehřáté trouby na 160 až 170 stupňů.
  7. Pečeme zhruba 50 až 60 minut – záleží na vaší troubě. Nezapomeňte na kontrolu těsta! Špejle musí vyjít suchá.


Tak ať se beránek vydaří a dělá jen samou radost!


Autor receptu

Jan Kaláb alias @honza_pece

Pocházím z moravského městečka Prostějov a v současnosti studuji vysokou školu se zaměřením na ekonomii podniku. Pečení je mým velkým koníčkem, kterému se věnuji už od roku 2020. Na sociálních sítích jsem se vlastně ocitnul náhodou, když jsem se během vysílání známé cukrářské soutěže zapojil do řady výzev. Mé výtvory se líbily nejen mně, ale i ostatním, a tak jsem se v pečení rozhodl pokračovat.

Ingredience
  • 120 g hladké mouky
  • 120 g polohrubé mouky
  • 220 g cukru krupice
    Cukr krupice Cukr krupice
  • 4 vejce
  • 1 vanička tučného tvarohu (250 g)
  • 1 vanilkový cukr
  • 80 ml oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 g mandlové mouky
    Mandlová mouka Mandlová mouka
  • máslo na vymazání formy
  • hrubá mouka na vysypání formy
  • cukr moučka na posypání

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!

Související články

Recepty z mandlové mouky – křehké mandlové Amaretti

Recepty z mandlové mouky – křehké mandlové Amaretti

Je načase oprášit pečící výbavu, naleštit váleček a pustit se do pečení. Začněte letos tímto netradičním druhem cukroví.

Recepty z mandlové mouky – čokoládový lava cake

Recepty z mandlové mouky – čokoládový lava cake

Famózní čokoládový fondán nebo-li lava cake okouzlí nejen vás, ale i vaše blízké. S pomocí našeho receptu ho přitom vyčarujete během pár chvil.

Jasmínová rýže s pistáciemi, brusinkami a citronem

Jasmínová rýže s pistáciemi, brusinkami a citronem

Příprava tohoto receptu je naprosto jednoduchá a zvládne ji každý kuchař nebo kuchařka. Základem je aromatická rýže, kterou doplní brusinky, pistácie a citron.

3 zdravé a rychlé recepty z datlí

3 zdravé a rychlé recepty z datlí

Co se dá udělat z datlí? Spousta zdravých dobrot, které si s sebou můžete sbalit na svačinu do práce, do školy nebo na výlet. Vyzkoušejte naše 3 jednoduché recepty!

Jahodové kostky

Jahodové kostky

Lahodný koláč ze špaldové mouky s vrstvou sladkého pudinku a jahod potěší každého milovníka ovocných chutí.