Velikonoční beránek

Je neodmyslitelnou součástí oslav svátků jara. Když ho postavíte na stůl, pocukrujete a na krk mu uvážete mašličku nejlépe v barvě vaší velikonoční výzdoby, uvidíte, že radost z něj budou mít nejen děti, ale i dospělí. Beránek se peče z různých těst, my si dnes ukážeme recept, ve které mimo jiné figuruje také mandlová mouka.

POSTUP:

  1. Nejprve si pořádně vymažeme formu máslem a vysypeme hrubou moukou.
  2. Následně si oddělíme bílky od žloutků.
  3. V jedné míse vyšleháme bílky s polovinou cukru. V druhé míse žloutky s druhou polovinou cukru a olejem.
  4. Do žloutkové směsi přidáme tvaroh, vanilkový cukr a zamícháme.
  5. Poté už postupně přidáme zbylé suroviny – mouku s práškem do pečiva, mandlovou mouku a vyšlehané bílky s cukrem.
  6. Těsto přendáme do formy a vložíme ji do předehřáté trouby na 160 až 170 stupňů.
  7. Pečeme zhruba 50 až 60 minut – záleží na vaší troubě. Nezapomeňte na kontrolu těsta! Špejle musí vyjít suchá.

Tak ať se beránek vydaří a dělá jen samou radost!

Autor receptu: Jan Kaláb

Vaše komentáře a doporučení

K tomuto článku nebyly přidány žádné recenze

Načítání produktů
© 2014–2024 GRIZLY.cz - Všechna práva vyhrazena | Zásady cookies
Vytvořilo

Jsem zde nový/á

S Premium získáte:

Ikonka visačky

Výhodnější ceny

U vybraných TOP produktů

Ikonka náklaďáku

Doprava zdarma

Již od 999 Kč

Ikonka dárku

VIP výhody

Garance 100% spokojenosti

Chci se stát prémium
Oslovení

Děkujeme, že s námi chcete jít zdravou cestou životem!

Prosíme, potvrďte svou registraci kliknutím na odkaz, který vám přijde na zadanou e-mailovou adresu.

Potvrzením souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

z Kliknutím na "Vytvořit účet" souhlasíte s Ochrana soukromí a se Smluvní podmínky.
Chráněno službou reCaptcha od Google | Ochrana soukromí | Smluvní podmínky