Připravte si na Škaredou středu tradiční velikonoční trhanec. V tento den by se měla podávat jídla chutná, ale ne příliš pohledná, proto se lívanec trhá. Připravit jej můžete na slano i na sladko a zužitkovat co, co doma zrovna nejdete v lednici.
Postup:
-
V míse smícháme suché ingredience, (kokosovou a ječnou mouku, třtinový cukr, kypřící prášek a semínka z vanilkového lusku).
-
Přidáme mléko, vejce a umícháme hladké těsto.
-
Na pánvi rozehřejeme ghí. Vlijeme polovinu těsta, posypeme rozinkami a přikryjeme pokličkou. Vaříme na mírném plameni cca 2-3 min. Poté otočíme a vaříme další 2-3 min. Toto opakujeme i se zbylou částí těsta.
-
Na ghí opečeme jablka nakrájená na malé kousky s třtinovým cukrem, dokud jablka nezměknou a cukr nezkaramelizuje (cca 5 min).
-
Lívance natrháme a servírujeme s jablečnou směsí a vlašskými ořechy
Grizly tip: Pokud potřebujete ušetřit čas, můžete vyzkoušet již předpřipravenou směs Grizly Sweets na lívance!
Tak dobrou chuť!