Recepty z mandlové mouky – křehké mandlové Amaretti

Recepty z mandlové mouky – křehké mandlové Amaretti

Je načase oprášit pečící výbavu, naleštit váleček a pustit se do pečení. Začněte letos tímto netradičním druhem cukroví.

Je načase oprášit pečicí výbavu a pustit se do pečení. Začněte letos tímto netradičním druhem cukroví, který pochází až z daleké Itálie. Křehoučké amaretti z naší mandlové mouky provoní váš domov a potěší bříška celé rodiny.

Připravte si tyto ingredience:

100 g mandlové mouky Grizly
300 g moučkového cukru + cukr na posypání
špetka kypřícího prášku
mletá vanilka podle chuti
2 bílky

Jdeme na to:

  1. Z bílků a moučkového cukru vyšlehejte pevný tuhý sníh. Opatrně do něj vmíchejte mandlovou mouku, kypřící prášek a mletou vanilku.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečícím papírem. 
  3. Lžičkou tvarujte kuličky/hromádky a pokládejte na plech s mírnými rozestupy.
  4. Amaretti pečte dozlatova cca 20 minut.
  5. Hotové cukroví posypte moučkovým cukrem.

Nezapomeňte si recept uložit, ať ho máte vždy po ruce!

Počet porcí: 30
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!

Související články

Recepty z mandlové mouky – čokoládový lava cake

Recepty z mandlové mouky – čokoládový lava cake

Famózní čokoládový fondán nebo-li lava cake okouzlí nejen vás, ale i vaše blízké. S pomocí našeho receptu ho přitom vyčarujete během pár chvil.

Lyofilizované ovoce: Co to je a čím vás okouzlí?

Lyofilizované ovoce: Co to je a čím vás okouzlí?

Objevte kouzlo lyofilizovaného, tedy mrazem sušeného, ovoce! Podobně jako to čerstvé je voňavé, plné vitamínů, minerálů a navíc krásně křupe.

Jasmínová rýže s pistáciemi, brusinkami a citronem

Jasmínová rýže s pistáciemi, brusinkami a citronem

Tato příloha je jedním slovem mňam! Pokud potřebujete osvěžit chutě masa nebo překvapit své hosty něčím zajímavým a nestandardním, jasmínová rýže s pistáciemi, brusinkami a citronem je skvělou volbou.

Jahodové kostky

Jahodové kostky

Lahodný koláč ze špaldové mouky s vrstvou sladkého pudinku a jahod potěší každého milovníka ovocných chutí.

Čím si vás získají naše ořechová másla a krémy?

Čím si vás získají naše ořechová másla a krémy?

Jednoznačně chutí, svým nutričním složením, a hlavně nepřeberným množstvím způsobů, jak je v kuchyni využít.