Je načase oprášit pečicí výbavu a pustit se do pečení. Začněte letos tímto netradičním druhem cukroví, který pochází až z daleké Itálie. Křehoučké amaretti z naší mandlové mouky provoní váš domov a potěší bříška celé rodiny.
Připravte si tyto ingredience:
100 g mandlové mouky Grizly
300 g moučkového cukru + cukr na posypání
špetka kypřícího prášku
mletá vanilka podle chuti
2 bílky
Jdeme na to:
- Z bílků a moučkového cukru vyšlehejte pevný tuhý sníh. Opatrně do něj vmíchejte mandlovou mouku, kypřící prášek a mletou vanilku.
- Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečícím papírem.
- Lžičkou tvarujte kuličky/hromádky a pokládejte na plech s mírnými rozestupy.
- Amaretti pečte dozlatova cca 20 minut.
- Hotové cukroví posypte moučkovým cukrem.
Nezapomeňte si recept uložit, ať ho máte vždy po ruce!