Čím si vás získají naše ořechová másla a krémy?

Čím si vás získají naše ořechová másla a krémy?

Jednoznačně chutí, svým nutričním složením, a hlavně nepřeberným množstvím způsobů, jak je v kuchyni využít.

Mezi hlavní benefity ořechových krémů a másel patří rozhodně jejich výživové hodnoty. Jedná se totiž o nutričně bohatou potravinu, která se ve vašem jídelníčku přetaví do opravdu štědrého zdroje bílkovin, vitamínů, minerálů a zdravých tuků.

Jen namátkou se v ní nacházejí například omega 3 a omega 6 mastné kyseliny. Ty si totiž naše tělo neumím vyrobit samo, a proto je důležité je doplňovat jinak, třeba zrovna prostřednictvím ořechových másel a krémů. Másla a krémy z oříšků jsou díky svému složení lehce vstřebatelné, zasytí, dodají vám potřebnou energii a naladí vás na pozitivní vlnu, protože jsou fakt hodně dobré.

Z arašídů, z kešu, mandlí, vlašských ořechů…

Těžká volba, my víme. Klidně postupně ochutnejte všechny a pak se uvidí, který oříškový krém vám zachutnal nejvíce. Každý má něco do sebe. Jemné arašídové máslo se může pochlubit dokonalou krémovou konzistencí a lahodnou chutí, podobně jako mandlový krém nebo krém z kešu oříšků. Často se přidává třeba do sladkých náplní všemožných dezertů. Takový krém z vlašských ořechů je zase slanější a své místo najde v receptech na těstoviny, asijské omáčky nebo na zálivku do zeleninového salátu.


Na své si přijdou i fajnšmekři, které rozhodně nesmí minout 100% pistáciový krém nebo krém z pekanových ořechů. Pokud oříšky rádi kombinujete třeba s čokoládou, ochutnejte arašídový krém s belgickou čokoládou, mandlový krém s bílou čokoládou a kokosem, případně náš narozeninový krém kombinující lískové oříšky, kešu a bílou čokoládu s karamelem. Je to nebe v puse a nebojte, objednat si ho můžete kdykoli, nejen na svoje narozeniny.

U nás v GRIZLY k výrobě 100% ořechových krémů a másel využíváme pouze ty nejkvalitnější oříšky, žádné další přísady v podobě přidaného cukru nebo olejů tak v krémech nenajdete.

      

Hurá do kuchyně aneb 8 způsobů, jak si vychutnat ořechové krémy

1. způsob: Jen tak na chuť

Za nás rozhodně ten nejlepší možný způsob. Zanořte lžičku a v klidu si oříškový krém vychutnejte. Jako odměna po náročném dni v práci k nezaplacení.

2. způsob: Ořechová pomazánka

Rychle, chutně, vyváženě. Pokud ráno honíte každou minutu, přijde vám určitě vhod tip na rychlou snídani. Vezměte do ruky (nejlépe čerstvý) chleba nebo rohlík, otevřete si ořechový krém a namažte ho na pečivo. Když si ho předtím ještě rozpečete, rázem světlo světa spatří neodolatelná křupavá dobrota

3. způsob: Snídaňová kaše

U přípravy snídaní ještě chvíli zůstaneme. Taková rýžová nebo ovesná kaše s ovocem k snídani je rozhodně dobrým nápadem, ještě lepším je ale do kaše přimíchat jednu lžičku (nebo klidně i víc) oříškového krému. To bude teprve ten pravý gurmánský zážitek.

4. způsob: Lahodné smoothie

Dopřejte si více proteinů. Přidejte do svého smoothie lžičku ořechového krému a doplňte potřebné živiny. Třešničkou na dortu pak bude výrazně vylepšená chuť smoothie.

      

5. způsob: Granola

Jestli si vyrábíte domácí granolu, nesmí vám ořechové krémy ve spíži chybět. Přidejte k medu a semínkám malé množství oříškové pochoutky a uvidíte, jak šmrnc vaše domácí granola dostane.

6. způsob: Dezerty

Sušenky, muffiny, cupcaky, dorty… Cukrářské fantazii se meze nekladou! V receptech na všechny tyto dobroty mají ořechové krémy své nesporné místo. Osvědčí se také jaké skvělá ingredience do vánočního cukroví.

7. způsob: Salátový dresink

Možná vás to překvapí, ale ořechová másla a krémy se dají využít také na přípravu salátových dresinků. Je to přitom jednoduché – smíchejte ořechový krém s olivovým olejem, balsamicem a kořením dle vlastní chuti a za pár minut máte na stole krémový dresink, který se hodí pro jakýkoliv salát

8. způsob: Zdravý dip

Zapomeňte na majonézu nebo kečup. Odteď si k hranolkám, pečeným bramborám nebo zelenině budete připravovat dip z ořechového krému. Říkáte si, jak to asi bude chutnat? No, nezbývá než to vyzkoušet na vlastní chuť.

GRIZLY TIP 👉 Z vlastní zkušenosti víme, že zásoby oříškových krémů se tenčí hodně rychle. Proto jsme pro vás připravili kilová balení 100% jemného arašídového másla a 100% jemného mandlového krému. Tak nebuďte troškaři a pořiďte si domů pořádnou zásobu téhle oříškové delikatesy!

      

Autorka článku

Martina Minaříková

Od té doby, co jsem se naučila psát, vlastně nic jiného nedělám. Nejdřív jsem psala slohovky ve škole, pak seminárky na vysoké a teď mám vlastně velké štěstí, že se psaní tak trochu stalo mojí prací. Píšu o všem, o čem se dá, ale momentálně jsem až po uši ve světě oříšků, sušeného ovoce a ořechových krémů.

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!

Související články

Nadýchané banánové lívance

Nadýchané banánové lívance

Stačí 3 ingredience, 15 minut vašeho času a na stole bude ležet snídaně, kterou si zamiluje celá rodina.

Recepty z mandlové mouky – čokoládový lava cake

Recepty z mandlové mouky – čokoládový lava cake

Famózní čokoládový fondán nebo-li lava cake okouzlí nejen vás, ale i vaše blízké. S pomocí našeho receptu ho přitom vyčarujete během pár chvil.

Lyofilizované ovoce: Co to je a čím vás okouzlí?

Lyofilizované ovoce: Co to je a čím vás okouzlí?

Objevte kouzlo lyofilizovaného, tedy mrazem sušeného, ovoce! Podobně jako to čerstvé je voňavé, plné vitamínů, minerálů a navíc krásně křupe.

Recepty z mandlové mouky – křehké mandlové Amaretti

Recepty z mandlové mouky – křehké mandlové Amaretti

Je načase oprášit pečící výbavu, naleštit váleček a pustit se do pečení. Začněte letos tímto netradičním druhem cukroví.