Mezi hlavní benefity ořechových krémů a másel patří rozhodně jejich výživové hodnoty. Jedná se totiž o nutričně bohatou potravinu, která se ve vašem jídelníčku přetaví do opravdu štědrého zdroje bílkovin, vitamínů, minerálů a zdravých tuků.
Jen namátkou se v ní nacházejí například omega 3 a omega 6 mastné kyseliny. Ty si totiž naše tělo neumím vyrobit samo, a proto je důležité je doplňovat jinak, třeba zrovna prostřednictvím ořechových másel a krémů. Másla a krémy z oříšků jsou díky svému složení lehce vstřebatelné, zasytí, dodají vám potřebnou energii a naladí vás na pozitivní vlnu, protože jsou fakt hodně dobré.
Z arašídů, z kešu, mandlí, vlašských ořechů…
Těžká volba, my víme. Klidně postupně ochutnejte všechny a pak se uvidí, který oříškový krém vám zachutnal nejvíce. Každý má něco do sebe. Jemné arašídové máslo se může pochlubit dokonalou krémovou konzistencí a lahodnou chutí, podobně jako mandlový krém nebo krém z kešu oříšků. Často se přidává třeba do sladkých náplní všemožných dezertů. Takový krém z vlašských ořechů je zase slanější a své místo najde v receptech na těstoviny, asijské omáčky nebo na zálivku do zeleninového salátu.
Na své si přijdou i fajnšmekři, které rozhodně nesmí minout 100% pistáciový krém nebo krém z pekanových ořechů. Pokud oříšky rádi kombinujete třeba s čokoládou, ochutnejte arašídový krém s belgickou čokoládou, mandlový krém s bílou čokoládou a kokosem, případně náš narozeninový krém kombinující lískové oříšky, kešu a bílou čokoládu s karamelem. Je to nebe v puse a nebojte, objednat si ho můžete kdykoli, nejen na svoje narozeniny.
U nás v GRIZLY k výrobě 100% ořechových krémů a másel využíváme pouze ty nejkvalitnější oříšky, žádné další přísady v podobě přidaného cukru nebo olejů tak v krémech nenajdete.
Hurá do kuchyně aneb 8 způsobů, jak si vychutnat ořechové krémy
1. způsob: Jen tak na chuť
Za nás rozhodně ten nejlepší možný způsob. Zanořte lžičku a v klidu si oříškový krém vychutnejte. Jako odměna po náročném dni v práci k nezaplacení.
2. způsob: Ořechová pomazánka
Rychle, chutně, vyváženě. Pokud ráno honíte každou minutu, přijde vám určitě vhod tip na rychlou snídani. Vezměte do ruky (nejlépe čerstvý) chleba nebo rohlík, otevřete si ořechový krém a namažte ho na pečivo. Když si ho předtím ještě rozpečete, rázem světlo světa spatří neodolatelná křupavá dobrota
3. způsob: Snídaňová kaše
U přípravy snídaní ještě chvíli zůstaneme. Taková rýžová nebo ovesná kaše s ovocem k snídani je rozhodně dobrým nápadem, ještě lepším je ale do kaše přimíchat jednu lžičku (nebo klidně i víc) oříškového krému. To bude teprve ten pravý gurmánský zážitek.
4. způsob: Lahodné smoothie
Dopřejte si více proteinů. Přidejte do svého smoothie lžičku ořechového krému a doplňte potřebné živiny. Třešničkou na dortu pak bude výrazně vylepšená chuť smoothie.
5. způsob: Granola
Jestli si vyrábíte domácí granolu, nesmí vám ořechové krémy ve spíži chybět. Přidejte k medu a semínkám malé množství oříškové pochoutky a uvidíte, jak šmrnc vaše domácí granola dostane.
6. způsob: Dezerty
Sušenky, muffiny, cupcaky, dorty… Cukrářské fantazii se meze nekladou! V receptech na všechny tyto dobroty mají ořechové krémy své nesporné místo. Osvědčí se také jaké skvělá ingredience do vánočního cukroví.
7. způsob: Salátový dresink
Možná vás to překvapí, ale ořechová másla a krémy se dají využít také na přípravu salátových dresinků. Je to přitom jednoduché – smíchejte ořechový krém s olivovým olejem, balsamicem a kořením dle vlastní chuti a za pár minut máte na stole krémový dresink, který se hodí pro jakýkoliv salát
8. způsob: Zdravý dip
Zapomeňte na majonézu nebo kečup. Odteď si k hranolkám, pečeným bramborám nebo zelenině budete připravovat dip z ořechového krému. Říkáte si, jak to asi bude chutnat? No, nezbývá než to vyzkoušet na vlastní chuť.
GRIZLY TIP 👉 Z vlastní zkušenosti víme, že zásoby oříškových krémů se tenčí hodně rychle. Proto jsme pro vás připravili kilová balení 100% jemného arašídového másla a 100% jemného mandlového krému. Tak nebuďte troškaři a pořiďte si domů pořádnou zásobu téhle oříškové delikatesy!