Nadýchané banánové lívance

Nadýchané banánové lívance

Stačí 3 ingredience, 15 minut vašeho času a na stole bude ležet snídaně, kterou si zamiluje celá rodina.

Máme pro vás nejlepší recept na vláčné banánové lívance, které jsou nadýchané jako obláček. Banán lívancům dodá přirozeně sladkou chuť, takže už nebudete muset přidávat žádný cukr. Recept je navíc natolik jednoduchý, že jej zvládnou i děti, tak je neváhejte zapojit do přípravy a užijte si společné ranní tvoření.

Proč si na snídani připravit nadýchané banánové lívance:

na základní těsto potřebujete jen 3 ingredience 
do 15 minut bude snídaně na stole 
✅ lívance neobsahují přidaný cukr, přesto jsou lahodně sladké
zužitkujete přezrálé banány, které jsou jinak na odpis

Základní banánové těsto je velmi univerzální, další ingredience si můžete přizpůsobit podle vašich chutí, tudíž vás lívance nikdy neomrzí. Namažte je oříškovým krémem, posypte čerstvým nebo lyofilizovaným ovocem a zakápněte je medem nebo javorovým sirupem. Na lívancích se můžete skutečně vyřádit a schovat do nich témeř cokoliv. Vyzkoušejte například různé druhy mouk (třeba mandlovou nebo kokosovou), případně se pusťte do přípravy zdravé fitness snídaně – k lívancům přidejte tvaroh, jemné ovesné vločky nebo proteinový prášek.

POSTUP:

  1. Banány důkladně rozmačkejte vidličkou, přidejte vejce a promíchejte je s banánem. Na závěr do směsi přidejte mouku.
  2. Na pánvi nebo v lívanečníku rozehřejte 2 lžíce tuku. Lívance smažte na mírném ohni, kvůli banánu by se vám jinak začaly rychle připalovat. Po 2 až 3 minutách otočte.
  3. K lívancům přidejte tvaroh, arašídový krém, posypte skořicí a ozdobte třeba borůvkami nebo jakýmkoliv jiným oblíbeným ovocem.

GRIZLY TIP ⬇️

Pokud máte ráno opravdu na spěch, připravte si těsto předem, v lednici vám vydrží zhruba 2 dny, případné přebytky najdou své místo v mrazáku. Bez obav můžete zmrazit i nesnězené lívance. Jednotlivé kusy proložte pečicím papírem a uložte do krabičky nebo uzavíratelného sáčku, nejdéle však na 2 měsíce. Po vytažení z mrazáku můžete lívance ohřát v troubě (cca 10 min na 180°C), mikrovlnce nebo topinkovači. 

LÍVANCOVÉ VARIACE

Díky jednoduchosti tohoto receptu si můžete lívance přizpůsobit podle vašich chutí a toho, co zrovna najdete ve spíži. A kdyby náhodou vám došly nápady, máme pro vás inspiraci na ochucení a zdobení lívanců:

✴️ přidejte do těsta nastrouhané jablko, špetku skořice a muškátového oříšku
✴️ prášek z červené řepy obarví vaše lívance na červeno, skvěle je doplní javorový sirup, pekanové ořechy a lyofilizované borůvky
✴️ vmíchejte do těsta lžíci tvarohu a ovesných vloček – tahle vydatná snídaně nabitá vlákninou vás zasytí na celé dopoledne

Tak si nechte chutnat!

Počet porcí: 8
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!