Vůně jablek a skořice, křupnutí pekanového ořechu a jemná tvarohová náplň, která zajistí porci bílkovin a nutriční vyváženost. To všechno tahle buchta má.
Na korpus budete potřebovat:
- 2 vejce
- 50 g třtinového cukru
- 50 g špaldové mouky, 50 g polohrubé mouky
- 100 ml mléka
- 1/2 kypřicího prášku, skořice
- jablko
Tvarohovou vrstvu připravíte z:
- 250 g tvarohu (vanička)
- 1 vejce
- 1/2 balení (19g) vanilkového pudinku, 1 vanilkového cukru
- špetky mleté vanilky, nebo semínek vanilkového lusku (lze vynechat)
POSTUP
- 2 vejce rozdělíme na bílky a žloutky
- Z bílků vyšleháme sníh
- Jablko očistíme a nakrájíme na kostičky
- Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku, mléko, kypřicí prášek, skořici, nakrájené jablko a zamícháme
- Nakonec přimícháme sníh
- Hotové těsto nalijeme do formy
- Na tvarohovou vrstvu smícháme tvaroh, vejce, pudink, vanilkový cukr a vanilku
- Tvarohový krém přidáme po lžících na těsto
- Nakonec přidáme pekanové ořechy
- Pečeme 30 min. na 180 stupňů