POSTUP:
- Všechny suroviny na korpus smícháme ručně nebo v robotu a natřeme na plech či do dortové formy vyložené pečicím papírem.
- Pečeme na 170 stupňů zhruba 25 minut (než zezlátne). Po upečení bude korpus stále měkký, ale žádný strach, hned jak vychladne se suroviny hezky spojí.
- Suroviny na náplň přivedeme k varu a vaříme cca 5 minut. Po celou dobu hmotu mícháme, ať se nepřipálí.
- Horkou směs nalijeme na (klidně horký) upečený korpus a dáme do lednice alespoň na dvě hodiny.
- Mezitím si připravíme křupavou čokoládovou vrstvu. Rozehřejeme čokoládu s kokosovým olejem a nalijeme ji do formy, která odpočívala v lednici.
- Celý dezert necháme do druhého dne v lednici a pak se pustíme do zdobení. My jsme k tomuto účelu zvolili náš mix lyofilizovaného ovoce Lyo Šestka, ale vy nemusíte. Klidně si vyberte třeba jen mrazem sušené maliny nebo jahody. Zvolené ovoce nakrájejte na kostičky, tyčinky či jakékoliv jiné tvary a máte hotovo.

TIP OD KRISTÝNY 👉 Jestli se řadíte mezi vyznavače veganského způsobu stravování, použijte místo přepuštěného másla máslo rostlinné a v mžiku máte recept na veganské bezlepkové twix řezy!
Dobrou chuť!