Zelené rizoto

Zelené rizoto

Každý rok se v období Velikonoc objeví zásadní otázka: Co vařit na Zelený čtvrtek? Zkuste experimentovat a vyzkoušejte zelené rizoto!

Můžete se samozřejmě držet osvědčených tradic a uvařit si například špenát s bramborem, případně tzv. zelenou polévku, která svou barvu získává od jarních bylinek (třeba medvědího česneku, kopřiv nebo právě špenátu). Co ale letos trošku experimentovat a špenát vyměnit za rizoto? Ale ne jen tak ledajaké! Samozřejmě že bude hrát zelenými barvami. Říká se totiž, že pokud v tento den sníte něco zeleného, budete po celý rok zdraví a plní síly.

POSTUP:

  1. Na troše ghí osmahněte cibulku, až zesklovatí.
  2. K cibuli přidejte prolisovaný stroužek česneku, rýži a krátce opečte.
  3. Zalijte vodou nebo vývarem a vařte za stálého míchání do změknutí.
  4. Přidejte mraženou zeleninu. Míchejte, dokud nerozmrzne.
  5. Vmíchejte nastrouhaný parmazán a čerstvou bazalku a servírujte.


Dobrou chuť!

Autorka receptu

Magdalena Kader Aghova alias @hungrypanda.cz


Mezi mé největší záliby patří cestování a pochopitelně vaření. Jsem velkou milovnicí arabské kuchyně, proto u mě na blogu nebo instagramovém profilu najdete mnoho arabských receptů, ať už v tradiční, nebo mnou mírně upravené zdravější verzi. Pouštím se však do receptů i z jiných koutů světa, inspiraci hledám všude možně. Vždy se snažím, aby byl recept zdravý a jednoduchý na přípravu, aby se do něj mohl vrhnout v podstatě kdokoli.

Ingredience
  • 200 g rýže arborio
    Rýže Arborio Rýže Arborio
  • 100 g parmazánu
  • 70 g mraženého hrášku
  • 70 g mražených fazolek
  • 60 g mraženého špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • hrst čerstvé bazalky
  • sůl, pepř
  • ghí
    Ghí přepuštěné máslo Ghí přepuštěné máslo
  • voda, nebo vývar

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!

Související články

Recepty z mandlové mouky – křehké mandlové Amaretti

Recepty z mandlové mouky – křehké mandlové Amaretti

Je načase oprášit pečící výbavu, naleštit váleček a pustit se do pečení. Začněte letos tímto netradičním druhem cukroví.

Recepty z mandlové mouky – čokoládový lava cake

Recepty z mandlové mouky – čokoládový lava cake

Famózní čokoládový fondán nebo-li lava cake okouzlí nejen vás, ale i vaše blízké. S pomocí našeho receptu ho přitom vyčarujete během pár chvil.

Jasmínová rýže s pistáciemi, brusinkami a citronem

Jasmínová rýže s pistáciemi, brusinkami a citronem

Příprava tohoto receptu je naprosto jednoduchá a zvládne ji každý kuchař nebo kuchařka. Základem je aromatická rýže, kterou doplní brusinky, pistácie a citron.

3 zdravé a rychlé recepty z datlí

3 zdravé a rychlé recepty z datlí

Co se dá udělat z datlí? Spousta zdravých dobrot, které si s sebou můžete sbalit na svačinu do práce, do školy nebo na výlet. Vyzkoušejte naše 3 jednoduché recepty!

Jahodové kostky

Jahodové kostky

Lahodný koláč ze špaldové mouky s vrstvou sladkého pudinku a jahod potěší každého milovníka ovocných chutí.