Zelené rizoto
Každý rok se v období Velikonoc objeví zásadní otázka: Co vařit na Zelený čtvrtek? Můžete se samozřejmě držet osvědčených tradic a uvařit si například špenát s bramborem, případně tzv. zelenou polévku, která svou barvu získává od jarních bylinek (třeba medvědího česneku, kopřiv nebo právě špenátu). Co ale letos trošku experimentovat a špenát vyměnit za rizoto? Ale ne jen tak ledajaké! Samozřejmě že bude hrát zelenými barvami. Říká se totiž, že pokud v tento den sníte něco zeleného, budete po celý rok zdraví a plní síly.
POSTUP:
- Na troše ghí osmahněte cibulku, až zesklovatí.
- K cibuli přidejte prolisovaný stroužek česneku, rýži a krátce opečte.
- Zalijte vodou, nebo vývarem a vařte za stálého míchání do změknutí.
- Přidejte mraženou zeleninu. Míchejte, dokud zelenina nerozmrzne.
- Vmíchejte nastrouhaný parmazán, čerstvou bazalku a servírujte.
Přejeme dobrou chuť!
Autorka receptu: Magdalena Kader Aghová alias @hungrypanda.cz