Zelené rizoto

Každý rok se v období Velikonoc objeví zásadní otázka: Co vařit na Zelený čtvrtek? Můžete se samozřejmě držet osvědčených tradic a uvařit si například špenát s bramborem, případně tzv. zelenou polévku, která svou barvu získává od jarních bylinek (třeba medvědího česneku, kopřiv nebo právě špenátu). Co ale letos trošku experimentovat a špenát vyměnit za rizoto? Ale ne jen tak ledajaké! Samozřejmě že bude hrát zelenými barvami. Říká se totiž, že pokud v tento den sníte něco zeleného, budete po celý rok zdraví a plní síly. 

POSTUP:

  1. Na troše ghí osmahněte cibulku, až zesklovatí.
  2. K cibuli přidejte prolisovaný stroužek česneku, rýži a krátce opečte.
  3. Zalijte vodou, nebo vývarem a vařte za stálého míchání do změknutí.
  4. Přidejte mraženou zeleninu. Míchejte, dokud zelenina nerozmrzne.
  5. Vmíchejte nastrouhaný parmazán, čerstvou bazalku a servírujte.

Přejeme dobrou chuť!

Autorka receptu: Magdalena Kader Aghová alias @hungrypanda.cz

grizly_zelene_rizoto

Vaše komentáře a doporučení

K tomuto článku nebyly přidány žádné recenze

Načítání produktů
© 2014–2024 GRIZLY.cz - Všechna práva vyhrazena | Zásady cookies
Vytvořilo

Jsem zde nový/á

S Premium získáte:

Ikonka visačky

Výhodnější ceny

U vybraných TOP produktů

Ikonka náklaďáku

Doprava zdarma

Již od 999 Kč

Ikonka dárku

VIP výhody

Garance 100% spokojenosti

Chci se stát prémium
Oslovení

Děkujeme, že s námi chcete jít zdravou cestou životem!

Prosíme, potvrďte svou registraci kliknutím na odkaz, který vám přijde na zadanou e-mailovou adresu.

Potvrzením souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

z Kliknutím na "Vytvořit účet" souhlasíte s Ochrana soukromí a se Smluvní podmínky.
Chráněno službou reCaptcha od Google | Ochrana soukromí | Smluvní podmínky