Až neuvěřitelně jednoduchý recept spojuje šťavnatá jablka s jemnou skořicí a křupavou posypkou z mandlí a bezlepkových vloček. Ideální jako sladká tečka po nedělním obědě anebo rychlá svačina ke kávě. Hotový je za pár minut, chutí vás ale dostane do kolen na celé hodiny! Připravte si tenhle rychlý bezlepkový dezert třeba během dlouhých zimních večerů a vychutnejte si ho u dobré knihy. Pokud byste ho chtěli ještě vylepšit, přidejte k němu kopeček vanilkové zmrzliny nebo lžičku řeckého jogurtu. Společně tak vytvoříte dobrotu, která zahřeje na duši i na talíři!
POSTUP:
- Jablka oloupáme a nakrájíme na menší kousky.
- Smícháme je se skořicí, kokosovým cukrem a nasypeme je do zapékací misky.
- Drobenku si připravíme smícháním ovesných vloček, nasekaných mandlí, kokosového cukru a roztopeného kokosového oleje.
- Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Drobenku nasypeme na jablka a dáme zapéct na 25 až 30 minut.
TIP OD ROMANY 👉 Podívejte se na video recept.