Postup – Vanilkové rohlíčky
- Nejprve si prosejte hladkou mouku.
- Poté si nachystejte cukr, ořechy, máslo, žloutky a citronovou kůru. Přisypte prosátou mouku a vypracujte do hladkého těsta.
- Těsto zabalte do fólie a umístěte ho do ledničky alespoň na dvě hodiny. Nejlepší je těsto v ledničce nechat přes noc.
- Odležené těsto si nachystejte na vál a utvořte z něj váleček o průměru asi 3 cm, ze kterého následně odkrajujte přibližně stejně velké dílky.
- Z těch posléze vyválejte válečky a vytvarujte rohlíčky.
- Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem na 180 °C po dobu cca 10 minut. Rohlíčky by měly ze spodní strany lehce zezlátnout.
- Po vyndání z trouby nechte rohlíčky asi 3 minuty odpočinout a pak je obalte ve směsi z moučkového a vanilkového cukru. Dejte pozor, aby se vám nezlomily, bývají čerstvě po upečení křehké.
Vánoční klasika, která provoní domov: Jemné vanilkové rohlíčky
K vánočním svátkům voňavé vanilkové rohlíčky neodmyslitelně patří. Klasika mezi cukrovím chutná snad každému a ke sledování pohádek v teple domova je jako stvořená. Mimochodem, k přípravě rohlíčků potřebujete pořádnou dávku oříšků a kde jinde si ji obstarat než u nás na Grizly. Přibalíme vám k tomu navíc perfektní recept. Konkrétně k němu budete potřebovat vlašské oříšky, nahradit je však můžete klidně i lískovými oříšky nebo mandlemi pro získání jemnější chuti.
GRIZLY RADÍ
🧡 Jak na vanilkové rohlíčky bez másla?
To bychom moc nedoporučovali, žádný rostlinný tuk totiž nenahradí neodolatelnou máslovou chuť a vůni.
🧡 Jak na luxusní vanilkové rohlíčky?
Rozhodně nepoužívejte žádné vanilinové cukry a podobné náhražky. Volte raději vanilkový cukr nebo ještě lépe investujte do pravé vanilky. Jednu takovou mletou vanilku Bourbon shodou okolností koupíte u nás na e-shopu.
🧡 Jak na vanilkové rohlíčky z mandlí?
Jednoduše, prostě vlašské ořechy v původní receptuře nahradíte mandlemi. Můžete je ještě před mixováním opražit na sucho na pánvi nebo v troubě. Rohlíčky dostanou výraznější chuť a vůni. Dejte si ovšem pozor, abyste ořechy nepřipálili.
🧡 Jak na bezlepkové vanilkové rohlíčky?
Recept zůstane naprosto stejný, pouze klasickou hladkou mouku nahraďte moukou z pohanky. Opět ji můžete pořídit rovnou u nás na e-shopu. Případně můžete sáhnout také po oblíbené mandlové mouce.
Pro výrobu bezlepkových vanilkových rohlíčků se také výborně hodí naše GRIZLY Sweets směs přímo pro vanilkové rohlíčky. Neobsahuje samozřejmě žádný lepek, rohlíčky s její pomocí upečete jednoduše a na její receptuře se podílela profesionální cukrářka. Zkrátka samá plus.
🧡 Jak na vláčné vanilkové rohlíčky?
Hlídejte si, aby těsto po zpracování mělo vzhled spíše spojené mastné drobenky. Když ho budete zpracovávat příliš dlouho, může dojít ke spaření těsta. Následně by pak rohlíčky při pečení praskly a nedržely by celistvý tvar.
Jak skladovat vanilkové rohlíčky?
Různá křehká cukroví, mezi které vanilkové rohlíčky bezesporu patří, je nejlepší skladovat v plechových krabicích vystlaných pečicím papírem nebo třeba ubrouskem s vánočním motivem. Vhodné je jejich umístění na tmavá a chladná místa – typicky spíž, komora nebo veranda. Důležité je, aby na místě nedocházelo ke kolísání teploty, proto rohlíčky nedoporučujeme skladovat na balkoně.






.jpg&fd=dynamic235|190|0|White&pa=1)
