POSTUP:
- Na přípravu těsta si nejprve nachystáme vejce a cukr, které společně vyšleháme do husté pěny.
- Přilijeme olej, mléko a promícháme.
- Poté přidáme všechny zbývající ingredience – tedy hladkou mouku, kypřicí prášek, mleté pistácie, pistáciový krém a kůru z jednoho citronu.
- Vzniklé těsto pečeme na 170 stupňů zhruba 30 až 40 minut.
- V mezičase se můžeme pustit do přípravy domácího pistáciového krému.
- Smetanu necháme svařit pod bod varu, přidáme bílou čokoládu, náš pistáciový krém a zamícháme.
- Vzniklou směs necháme uležet několik hodin v lednici. Poté vyšleháme společně s máslem do lehkého krému, kterým následně chlebíček ozdobíme.
GRIZLY TIP 👉 Při zdobení pistáciového chlebíčku se nebojte popustit uzdu svojí fantazii. Posypat ho můžete například čerstvým ovocem (výbornou volbou jsou borůvky nebo maliny) nebo dalšími pistáciemi, protože těch není nikdy dost. Abyste se nemuseli zdržovat jejich loupáním, sáhněte rovnou po oloupaných.
Ať vám chutná!