Na podporu imunity bychom neměli zapomínat. V sychravých (nejen podzimních) dnech přijde k duhu třeba šálek horkého a lahodného nápoje, který zahřeje a posílí zdraví. Takové kurkuma latte tohle zadání splňuje do puntíku. Kurkuma totiž patří mezi výborné přírodní prostředky na podporu imunity, má silné protizánětlivé a antioxidační účinky. Využít ji můžete jako koření do jídla nebo právě k přípravě zlatého mléka, jak se také někdy kurkuma latté přezdívá.
POSTUP:
- Nalijte mléko do menšího hrnce a zahřejte na střední teplotu. Dejte pozor, aby se mléko nezačalo vařit.
- Jakmile je mléko horké, přidejte kurkumu, špetku pepře a muškátového oříšku a zázvor. Dále podle chuti skořici či vanilku. Směs dobře našlehejte a promíchejte.
- Přidejte med nebo agáve sirup podle chuti. Míchejte, dokud se úplně nerozpustí.
- Hotový nápoj servírujte do šálku a ozdobte špetkou skořice nebo kurkumy.
GRIZLY TIP 👉 Pro ještě hladší konzistenci můžete nápoj připravit také v mixéru. V každém případě si ale dejte při práci s kurkumou dobrý pozor, může totiž zanechat skvrny.
Na zdraví!