POSTUP:
- Troubu si předehřejeme na 160 stupňů.
- Bílky spolu s cukrem šleháme ve vodní koupeli asi 5 minut, dokud se cukr nerozpustí a směj je teplá na dotek.
- Následně směs v mixéru při plným otáčkách vyšleháme na tuhý sníh.
- Přidáme Zlatý klas, citronovou šťávu, zelené potravinářské barvivo (asi 1 čajová lžička) a špetku soli. Vyšleháme.
- Ručně vmícháme kokos.
- Z vyšlehaného kokosového sněhu odebereme 2 plné lžičky, ke kterým přidáme trošku červeného potravinářského barviva a zamícháme, aby vznikla hnědá barva.
- Zelenou směsí naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme stromečky. Následně cukrářský sáček vymyjeme, vysušíme a naplníme ho ho hnědou směsí, kterou použijeme na vytvoření kořenů stromů.
- Stromečky ozdobíme podle vlastní fantazie a preferencí.
- Pečeme je v předem vyhřáté troubě, na které si posléze nastavíme 110 stupňů, zhruba 1 hodinu.
Dobrou chuť!