POSTUP:
Křehká kolečka
-
Hladkou mouku, moučkový cukr, citrónovou kůru a studené máslo utřeme ideálně v robotu do drobenky, do které přidáme vejce.
- S těstem pracujeme velmi rychle. Hned, jak se všechny ingredience spojí, vložíme těsto alespoň na dvě hodiny do lednice.
Pozor! 👉 Máslo na toto křehké těsto musí být opravdu studené, jinak se vám s těstem nebude dobře pracovat a výsledná (upečená) kolečka budou tvrdá a deformovaná.
- Všechny ingredience pokojové teploty vyšleháme do nadýchané pěny.
- Předěláme do zdobicího sáčku a lepíme upečená kolečka.
- Dáme do lednice ztuhnout alespoň na půl hodiny.
Pozor! 👉 Pokud chcete dělat více druhů krémů naráz, například tři, doporučujeme ztrojnásobit množství másla a cukru. Vyšlehat do nadýchané pěny, rozdělit si množství do tří mističek a poté dochutit vybranými krémy.
Ořechová poleva
-
Nad vodní lázní nebo v mikrovlnné troubě rozpustíme čokoládu, rostlinný olej (slunečnicový, řepkový, může být ale i kokosový) a ořechový krém.
-
V polevě máčíme ztuhlá kolečka a zdobíme ořechy nebo třeba lyofilizovaným ovocem.
Pozor! 👉 Stejně jako u krému, doporučujeme rozpustit například trojnásobek čokolády s olejem, rozdělit do tří mističek a ty poté ochutit zvoleným krémem od Grizly.
Ať vám chutná!