POSTUP:
- Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a jedné lžíce cukru vyšleháme tuhý sníh. Poté si připravíme žloutky, zbytek cukru a vše vyšleháme do pěny.
- Do žloutkové směsi postupně sypeme pistáciovou mouku, přidáme sníh a jemně zpracujeme.
- Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 210 stupních zhruba 8 minut.
- Hned za tepla těsto přesuneme z plechu a roládu zarolujeme.
- Mezitím se pustíme do přípravy krému. Mascarpone vyšleháme s cukrem (ten ale není nutný), poté vyšleháme smetanu a pak vše smícháme dohromady.
- Roládu potřeme marmeládou a pak pistáciovým krémem.
- Zarolujeme a celou roládu potřeme zbývajícím krémem a ozdobíme lyofilizovaným ovocem, v našem případě malinami.
GRIZLY TIP 👉 Na ozdobení rolády můžete využít samozřejmě i jiné lyofilizované ovoce než jsou zrovna maliny. Za vyzkoušení určitě stojí třeba mrazem sušeném jahody, višně nebo borůvky. Pokud vám celé kousky ovoce přijdou moc velké, doporučujeme sáhnout po lyo ovoci ve formě prachu a zlomků. V nabídce máme třeba jahody nebo červený rybíz.
Dobrou chuť!