Bezlepková pistáciová roláda

Bezlepková pistáciová roláda

Pojďte si společně s námi vyrobit vynikající pistáciovou roládu s lyofilizovanými malinami. Pustit se do ní mohou i celiaci, protože se peče z bezlepkové pistáciové mouky.


Jste na sladké, ale zároveň patříte vy nebo vaši blízcí mezi celiaky? Nevadí, i tak si můžete připravit k odpolední kávě sladkou tečku. A ne jen tak ledajakou! Ale výjimečně dobrou pistáciovou roládu posypanou křupavými lyofilizovanými malinami. Na její výrobu budete potřebovat mimo jiné pistáciovou mouku, která se vyrábí z loupaných pistácií pražených horkým vzduchem a je samozřejmě přirozeně bezlepková.

POSTUP:

  1. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a jedné lžíce cukru vyšleháme tuhý sníh. Poté si připravíme žloutky, zbytek cukru a vše vyšleháme do pěny.
  2. Do žloutkové směsi postupně sypeme pistáciovou mouku, přidáme sníh a jemně zpracujeme. 
  3. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 210 stupních zhruba 8 minut. 
  4. Hned za tepla těsto přesuneme z plechu a roládu zarolujeme. 
  5. Mezitím se pustíme do přípravy krému. Mascarpone vyšleháme s cukrem (ten ale není nutný), poté vyšleháme smetanu a pak vše smícháme dohromady.
  6. Roládu potřeme marmeládou a pak pistáciovým krémem.
  7. Zarolujeme a celou roládu potřeme zbývajícím krémem a ozdobíme lyofilizovaným ovocem, v našem případě malinami.


              

GRIZLY TIP 👉 Na ozdobení rolády můžete využít samozřejmě i jiné lyofilizované ovoce než jsou zrovna maliny. Za vyzkoušení určitě stojí třeba mrazem sušeném jahody, višně nebo borůvky. Pokud vám celé kousky ovoce přijdou moc velké, doporučujeme sáhnout po lyo ovoci ve formě prachu a zlomků. V nabídce máme třeba jahody nebo červený rybíz.  


Dobrou chuť!

Autorka receptu

Alžběta Karlová alias @bety.karlova


Miluju pohyb, jídlo a smích, hodně smíchu. A přesně v tomto duchu se nese i můj instagramový profil, na kterém najdete od všeho trochu. Když se zrovna nehýbu, nevařím a nesměju, ráda trávím čas se svojí rodinou a starám se o naše malé království uprostřed Pálavy.

Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!

Související články

Recepty z mandlové mouky – křehké mandlové Amaretti

Recepty z mandlové mouky – křehké mandlové Amaretti

Je načase oprášit pečící výbavu, naleštit váleček a pustit se do pečení. Začněte letos tímto netradičním druhem cukroví.

Recepty z mandlové mouky – čokoládový lava cake

Recepty z mandlové mouky – čokoládový lava cake

Famózní čokoládový fondán nebo-li lava cake okouzlí nejen vás, ale i vaše blízké. S pomocí našeho receptu ho přitom vyčarujete během pár chvil.

Jasmínová rýže s pistáciemi, brusinkami a citronem

Jasmínová rýže s pistáciemi, brusinkami a citronem

Příprava tohoto receptu je naprosto jednoduchá a zvládne ji každý kuchař nebo kuchařka. Základem je aromatická rýže, kterou doplní brusinky, pistácie a citron.

3 zdravé a rychlé recepty z datlí

3 zdravé a rychlé recepty z datlí

Co se dá udělat z datlí? Spousta zdravých dobrot, které si s sebou můžete sbalit na svačinu do práce, do školy nebo na výlet. Vyzkoušejte naše 3 jednoduché recepty!

Jahodové kostky

Jahodové kostky

Lahodný koláč ze špaldové mouky s vrstvou sladkého pudinku a jahod potěší každého milovníka ovocných chutí.