Arašídový krém zažívá v posledních letech nebývalý boom. A není divu! Jedná se totiž nejen o výbornou, ale také zdravou pochoutku. A receptů s ní tak na internetu vyrostlo jako hub po dešti – od fitness a zdravých receptů až po pečení těch nejhříšnějších dobrot.
My tentokrát začneme lahodnou a vyváženou snídaní, která rozzáří i to nejnáročnější ráno! Lívance obsahují jak komplexní sacharidy, které vás dokonale zasytí po celé dopoledne, tak kvalitní bílkoviny v podobě proteinového prášku. Zdravé tuky, jenž nabízí naše arašídové máslo, jsou společně s ovocem dle vaší chuti už jen dokonalou tečkou. Na výrobě ořechových krémů si navíc dáváme zaležet, vybíráme do nich totiž ty nejkvalitnější oříšky.
POSTUP:
- Ve větší nádobě smíchejte řecký jogurt, vejce, protein, ovesné vločky, chia semínka, skořici a kypřicí prášek.
- Ze surovin vypracujte tekuté těsto s hustější konzistencí.
- Na pánvi rozehřejte ghí máslo a z těsta tvořte lívance.
- Hotové lívance ozdobte ovocem (doporučujeme vyzkoušet lyofilizované ovoce) a arašídovým krémem.
GRIZLY TIP ⬇️
Chcete svým lívancům dodat neotřelý šmrnc? Nahraďte v našem receptu klasický burákový krém za ochucené arašídové máslo – k lívancům se skvěle hodí arašídový krém s čokoládou nebo arašídový krém se slaným karamelem.
VARIACE PRO VEGANY
Pokud preferujete čistě rostlinnou stravu, stačí v receptu nahradit řecký jogurt veganskou alternativou. Rostlinné jogurty dnes najdete v každém větším obchodě s potravinami a rozdíl téměř nepoznáte.
Dobrou chuť!
Autorka receptu: Monika Vavrečková alias do_not_eat_shit