Postup:
- Dýni očistíme a nakrájíme na malé kousky.
- Kousky dýně dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby hladina byla těsně nad kousky dýně.
- Dýni uvaříme ve vodě do měkka (přibližně 10 minut, v závislosti na velikosti kousků).
- V druhém, větším hrnci osmažíme na rozpáleném oleji nadrobno nakrájenou cibuli.
- Poté přidáme prolisované stroužky česneku, rýži (neumytou) a restujeme je na silnějším plameni přibližně 2 minuty.
- Poté rýži zalijeme vývarem, přidáme koření, sůl a rizoto vaříme odkryté přibližně 15 minut na mírném ohni.
- Uvařenou dýni rozmixujeme tyčovým mixérem spolu s vodou, ve které se vařila.
- Hotové dýňové pyré vmícháme do téměř uvařené rýže a vaříme ještě 5 minut. Pokud rizoto není dostatečně krémové, můžeme podle potřeby přidat vodu.
- Na závěr do rizota vmícháme parmazán, brusinky a při podávání rizoto posypeme nasekanými bylinkami.