Kategorie

Krémové dýňové rizoto: „Snadno a rychle“ recept

Krémové dýňové rizoto: „Snadno a rychle“ recept

Krémové rizoto z dýně je bleskurychlý recept, ke kterému potřebujete jen pár surovin. Kombinace se sušenými brusinkami ho vystřelí na nový chuťový level. A když přihodíte nasekaný čerstvý koriandr, případně bazalku... Vy-ni-ka-jí-cí! Ochutnejte.

Postup:

  1. Dýni očistíme a nakrájíme na malé kousky.
  2. Kousky dýně dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby hladina byla těsně nad kousky dýně.
  3. Dýni uvaříme ve vodě do měkka (přibližně 10 minut, v závislosti na velikosti kousků).
  4. V druhém, větším hrnci osmažíme na rozpáleném oleji nadrobno nakrájenou cibuli.
  5. Poté přidáme prolisované stroužky česneku, rýži (neumytou) a restujeme je na silnějším plameni přibližně 2 minuty.
  6. Poté rýži zalijeme vývarem, přidáme koření, sůl a rizoto vaříme odkryté přibližně 15 minut na mírném ohni.
  7. Uvařenou dýni rozmixujeme tyčovým mixérem spolu s vodou, ve které se vařila.
  8. Hotové dýňové pyré vmícháme do téměř uvařené rýže a vaříme ještě 5 minut. Pokud rizoto není dostatečně krémové, můžeme podle potřeby přidat vodu.
  9. Na závěr do rizota vmícháme parmazán, brusinky a při podávání rizoto posypeme nasekanými bylinkami.
Ingredience na 4 porce
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!

Související články

Recept na salát, co zasytí: Z pečených brambor a tuňáka s avokádovým dresinkem

Recept na salát, co zasytí: Z pečených brambor a tuňáka s avokádovým dresinkem

Barevná miska, která chutná skvěle v každém ročním období. Ochutnejte salát, po kterém si na vás hlad nepřijde. Z pečených brambor, křupavého chřestu a kvalitního tuňáka Calvo Easy Flip.

Červené kari: Thajsko u vás k večeři

Červené kari: Thajsko u vás k večeři

Opravdová chuť Thajska. Tohle červené kari s kuřecím masem a jasmínovou rýží chutná jako z restaurace a přitom je recept tak jednoduchý. Do půl hodinky máte skvělou večeři hotovou.

Butter Chicken: S tímhle receptem půjde doma „jak po másle“

Butter Chicken: S tímhle receptem půjde doma „jak po másle“

Na talíři Indie, v kuchyni pohoda. Zkuste butter chicken, který je hotový raz dva a voní dalekou Asií. S naším medvědím receptem ho zmákne do 40 minut i začátečník.

Vánoční cukroví bez cukru: Čím sladit, co péct a jak na to?

Vánoční cukroví bez cukru: Čím sladit, co péct a jak na to?

Cukroví bez cukru je stále oblíbenější. A není divu. Chuťově je téměř k nerozeznání od klasiky, ale díky absenci bílého cukru je lehčí, zdravější a vhodné i pro diabetiky. Navíc naše jednoduché recepty zvládne i začátečník.

Pečeme vánoční cukroví bez lepku: Nejlepší recepty bez mouky

Pečeme vánoční cukroví bez lepku: Nejlepší recepty bez mouky

Pšeničná mouka může napáchat pěknou paseku. Co dělat, když si tradiční vánoční cukroví nemůžete dopřát? Upečte si bezlepkové vánoční cukroví. Je tak dobré, že se vám po klasice ani nezasteskne.