Kategorie

Červené kari: Thajsko u vás k večeři

Červené kari: Thajsko u vás k večeři

Opravdová chuť Thajska. Tohle červené kari s kuřecím masem a jasmínovou rýží chutná jako z restaurace a přitom je recept tak jednoduchý. Do půl hodinky máte skvělou večeři hotovou.

Postup:

  1. Rýži propláchneme pod tekoucí vodou a poté ji v hrnci zalijeme 500 ml vody. Přidáme sůl, případně šafrán, a vaříme pod pokličkou na mírném ohni do měkka.
  2. Ve větším hrnci osmažíme na rozpáleném olivovém oleji nechte nadrobno nakrájenou cibuli zeklovatět.
  3. Přidáme prolisované stroužky česneku, kari pastu a minutu restujte.
  4. Poté přihodíme nadrobno nakrájená kuřecí stehna a za občasného míchání restujte na mírném plameni přibližně 7 minut.
  5. Přidáme rybí omáčku, kokosové mléko, vodu, umytou a nadrobno nakrájenou brokolici, sůl a jídlo necháme vařit odkryté na mírném ohni asi 18 minut.
  6. Pokud je omáčka po 18 minutách příliš řídká, můžeme z ní trochu odebrat a smíchat ji s kukuřičným škrobem. Poté tuto směs vmíchat zpět k masu.
  7. Hotové kuřecí červené kari podáváme s uvařenou jasmínovou rýží. Dozdobíme koriandrem.
4 porce, 25 min
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!

Související články

Krémové dýňové rizoto: „Snadno a rychle“ recept

Krémové dýňové rizoto: „Snadno a rychle“ recept

Krémové rizoto z dýně je bleskurychlý recept, ke kterému potřebujete jen pár surovin. Kombinace se sušenými brusinkami ho vystřelí na nový chuťový level. A když přihodíte nasekaný čerstvý koriandr, případně bazalku... Vy-ni-ka-jí-cí! Ochutnejte.

Recept na salát, co zasytí: Z pečených brambor a tuňáka s avokádovým dresinkem

Recept na salát, co zasytí: Z pečených brambor a tuňáka s avokádovým dresinkem

Barevná miska, která chutná skvěle v každém ročním období. Ochutnejte salát, po kterém si na vás hlad nepřijde. Z pečených brambor, křupavého chřestu a kvalitního tuňáka Calvo Easy Flip.

Butter Chicken: S tímhle receptem půjde doma „jak po másle“

Butter Chicken: S tímhle receptem půjde doma „jak po másle“

Na talíři Indie, v kuchyni pohoda. Zkuste butter chicken, který je hotový raz dva a voní dalekou Asií. S naším medvědím receptem ho zmákne do 40 minut i začátečník.

Vánoční cukroví bez cukru: Čím sladit, co péct a jak na to?

Vánoční cukroví bez cukru: Čím sladit, co péct a jak na to?

Cukroví bez cukru je stále oblíbenější. A není divu. Chuťově je téměř k nerozeznání od klasiky, ale díky absenci bílého cukru je lehčí, zdravější a vhodné i pro diabetiky. Navíc naše jednoduché recepty zvládne i začátečník.

Pečeme vánoční cukroví bez lepku: Nejlepší recepty bez mouky

Pečeme vánoční cukroví bez lepku: Nejlepší recepty bez mouky

Pšeničná mouka může napáchat pěknou paseku. Co dělat, když si tradiční vánoční cukroví nemůžete dopřát? Upečte si bezlepkové vánoční cukroví. Je tak dobré, že se vám po klasice ani nezasteskne.