Psyllium: Co to je, účinky, správné užívání a recepty
Jíte dost vlákniny? Pokud patříte mezi reprezentativní vzorek, pravděpodobně ne. Její nedostatek může způsobit zácpu, zvýšené riziko...
Vyrábí se z rostliny, kterou znáte pod názvem Jitrocel indický. Ve vašem jídelníčku se promění v bohatý přírodní zdroj vlákniny, a proto se po právu řadí mezi superpotraviny.
Vyrábí se z rostliny, kterou znáte pod názvem Jitrocel indický.
| Výživové údaje na 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota: | 772 kJ / 192 kcal |
| Tuky: | 0,5 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,06 g |
| Sacharidy: | 3,0 g |
| z toho cukry: | 0,24 g |
| Vláknina: | 88 g |
| Bílkoviny: | 1 g |
| Sůl: | 0,12 mg |
Získává se z Jitrocele indického a pro lidský organismus má nespočet výhod.
Psyllium husk doporučujeme rozmíchat ve 200 ml vody, džusu, čaje nebo ovocné šťávy, ihned vypít a následně zapít dalšími 250 až 300 ml vody. Pokud se však na pití psyllia necítíte, klidně ho zamíchejte do snídaňové kaše, müsli, smoothie, dezertu nebo třeba do polévky.
| Výživové údaje na 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota: | 772 kJ / 192 kcal |
| Tuky: | 0,5 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,06 g |
| Sacharidy: | 3,0 g |
| z toho cukry: | 0,24 g |
| Vláknina: | 88 g |
| Bílkoviny: | 1 g |
| Sůl: | 0,12 mg |
Jíte dost vlákniny? Pokud patříte mezi reprezentativní vzorek, pravděpodobně ne. Její nedostatek může způsobit zácpu, zvýšené riziko...