Dočasně nedostupné
Ovesné vločky se rozhodně vyplatí mít doma ve spíži. Je to totiž ideální ingredience pro přípravu snídaně a určitě vás potěší, že naše vločky jsou opravdu jemně namleté, a proto se skvěle hodí pro rychlou výrobu ovesné kaše.
Popis
GRIZLY Ovesné vločky jemné s klíčky 1000 g
Ovesné vločky se rozhodně vyplatí mít doma ve spíži. Je to totiž ideální ingredience pro přípravu snídaně a určitě vás potěší, že naše vločky jsou opravdu jemně namleté, a proto se skvěle hodí pro rychlou výrobu ovesné kaše.
Asi se shodneme na tom, že ovesné vločky nejčastěji využijete pro přípravu ovesné kaše, kdy je stačí povařit s vodou nebo mlékem. Nicméně v kuchyni mají daleko šiřší využití. Skvěle chutnají v kombinaci s jogurtem, sušeným nebo lyofilizovaným ovocem nebo s oříšky. Přisypat k nim můžete třeba i rozinky nebo datle, případně je využít při pečení a vaření. Kromě klasické ovesné kaše můžete ráno posnídat třeba výborné lívance z řeckého jogurtu s burákovým máslem, na jejichž přípravu budete rovněž potřebovat ovesné vločky. Recept najdete tady.
Proč chtít jemné ovesné vločky s klíčky?
- rychlá a snadná příprava
- extra jemně nemleté vločky
- univerzální využití v kuchyni


Jak jemné ovesné vločky s klíčky využít?
Vločky jsou ideálním základem zdravé a vyvážené snídaně. Vynikají svou rychlou a snadnou přípravou. Dají se přidávat do jogurtu, na výrobu domácích kaší, müsli nebo granoly. Skvělé jsou také dezerty a ovocné koláče z vloček. Dá se s nimi zkrátka vykouzlit mnoho zdravých a chutných pokrmů.
Více informací o vločkách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Jak probíhá proces klíčení vloček?
Průmyslová výroba klíčených ovesných vloček zahrnuje několik fází, které zajišťují správné klíčení, zachování živin a stabilitu produktu.
- čištění a výběr ovsa – celá ovesná zrna se mechanicky čistí od nečistot a nežádoucích částic
- namočení a klíčení – oves se namáčí do vody s kontrolovanou teplotou, poté probíhá klíčení ve speciálních podmínkách s řízenou vlhkostí, teplotou a přívodem kyslíku po dobu 1–3 dnů
- sušení – může probíhat při nízkých teplotách pro zachování enzymatické aktivity nebo při vyšších teplotách pro lepší stabilitu a delší trvanlivost
- válcování do vloček – sušená klíčená zrna se lisují mezi válci na požadovanou tloušťku
Během klíčení dochází k enzymatickým přeměnám, které zlepšují stravitelnost a biologickou dostupnost živin, zatímco škroby se mění na cukry, bílkoviny na aminokyseliny a tuky na lehce stravitelné mastné kyseliny, čímž se zvyšuje obsah vitamínů C, E a skupiny B a zároveň se odbourávají látky, které mohou zpomalovat trávení. Díky těmto změnám jsou klíčené vločky lehce stravitelné, výživné a podporují zdravé trávení.
Složení:
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: | 1543 kJ / 367 kcal |
Tuky: | 8,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 1,3 g |
Sacharidy: | 56 g |
z toho cukry: | 1 g |
Bílkoviny: | 12 g |
Sůl: | 0,003 g |
Zařazení
Složení: | Ovesné vločky celozrnné 100 % |
---|---|
Alergeny: | Obsahuje lepek. Může obsahovat stopy arašídů, skořápkových plodů a sezamu. |
Země původu: | Česká republika |
Balení: | Vakuově uzavřený PP obal (během přepravy může dojít k uvolnění obalu, což však nemá vliv na kvalitu). |
Skladování: | Skladujte na tmavém, chladném a suchém místě.. |