Dočasně nedostupné
Kakaové máslo je přírodní tuk s bohatým výživovým profilem získaný z plodů kakaovníku. Je z vybraných vysoce kvalitních kakaových bobů a je v bio kvalitě.
Popis
GRIZLY Kakaové máslo pražené BIO 250 g
- Administrativní zařazení: Rostlinný tuk
- Složení: Kakaové máslo* 100 %
- *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
- Země původu: Peru
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Vlastnosti a výhody: Kakaové boby pocházejí z provenience Pangoa Cooperative, Satipo v Peru, přeměnu na máslo provádí přímo výrobce - pěstitel. Vybraná kakaová zrna odrůdy Criollo obsahující množství kakaového másla s intenzivním aroma a chutí. Jedná se o tradiční autochtonní odrůdu pocházející z původního regionu. K odstranění zrn od obalu a zároveň zaručení RAW kvality suroviny jsou plody zahřáté maximálně na 40 °C, přeměna na tekutinu (kakaová pasta) se provádí lisováním bobů za studena (maximálně 30 °C). Máslo není dezodorované.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Použití: Kakové máslo je skvělé pro výrobu čokolád, ale i dalších cukrářských lahůdek. Bohaté využití najde ale i v kosmetice, můžete jej použít na popraskanou nebo citlivou pokožku.
Složení:
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 3 696 kJ / 899 kcal |
Tuky: | 100 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 63,2 g |
Sacharidy: | 0,1 g |
z toho cukry: | 0,02 g |
Bílkoviny: |
0,5 g |
Sůl: | 0,01 g |