Skladem (>5ks)
23. 5. Může být u vás
Dočasně nedostupné
Doprava od 59 Kč
Každému správnému pekaři a cukráři nemusíme špaldovou mouku dlouze představovat. Vyniká ořechovou chutí a nejčastěji se využívá pro výrobu pečiva, těstovin nebo sladkých dezertů.
Popis
GRIZLY Mouka špaldová hladká 1000 g
Špaldová mouka se překvapivě vyrábí ze špaldy, což je druh obilí příbuzný pšenici, žitu a ječmenu. Řadíme ji mezi nejstarší druhy obilnin na světě a svůj původ má v Íránů a některých částech Evropy. Jako první druh pšenice vůbec se začala používat k pečení chleba. A slouží k tomu vlastně dodnes. Ze špaldové mouky vyrobíte housky, rohlíky, ale také všemožné sladké pokušení ve formě muffinů, bábovek a dalších buchet. Konkrétně hladká špaldová mouka je nejoblíbenějším druhem mouky a využít ji můžete kromě výše zmíněného třeba k přípravě domácích těstovin, lineckého těsta nebo k zahuštění omáček a polévek. Zjednodušeně řečeno – špaldovou mouku lze použít všude tam, kde jste doteď byli zvyklí používat klasickou bílou mouku.
Proč chtít GRIZLY špaldovou mouku hladkou?
- spolehlivě nahradí standardní bílou mouku
- využijete ji k přípravě sladkého i slaného pečiva
- poslouží jako zahušťovadlo polévek a omáček
Složení:
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1 474 kJ / 348 kcal |
Tuky: | 1,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,3 g |
Sacharidy: | 68 g |
z toho cukry: | 2,2 g |
Vláknina: | 3 g |
Bílkoviny: | 14 g |
Sůl: | 0,01 g |
- Složení: pšenice špalda 100%
- Země výroby: Česká republika
- Skladování: Skladujte na suchém místě při pokojové teplotě.
- Balení: Vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)