GRIZLY

Mouka špaldová hladká 1000 g

69 Kčs DPH

69 Kč / kg

Skladem (>5ks)

23. 5. Může být u vás

Dočasně nedostupné

Doprava od 59 Kč

Každému správnému pekaři a cukráři nemusíme špaldovou mouku dlouze představovat. Vyniká ořechovou chutí a nejčastěji se využívá pro výrobu pečiva, těstovin nebo sladkých dezertů.

Popis

GRIZLY Mouka špaldová hladká 1000 g

Špaldová mouka se překvapivě vyrábí ze špaldy, což je druh obilí příbuzný pšenici, žitu a ječmenu. Řadíme ji mezi nejstarší druhy obilnin na světě a svůj původ má v Íránů a některých částech Evropy. Jako první druh pšenice vůbec se začala používat k pečení chleba. A slouží k tomu vlastně dodnes. Ze špaldové mouky vyrobíte housky, rohlíky, ale také všemožné sladké pokušení ve formě muffinů, bábovek a dalších buchet. Konkrétně hladká špaldová mouka je nejoblíbenějším druhem mouky a využít ji můžete kromě výše zmíněného třeba k přípravě domácích těstovin, lineckého těsta nebo k zahuštění omáček a polévek. Zjednodušeně řečeno – špaldovou mouku lze použít všude tam, kde jste doteď byli zvyklí používat klasickou bílou mouku.


Proč chtít GRIZLY špaldovou mouku hladkou?

  • spolehlivě nahradí standardní bílou mouku
  • využijete ji k přípravě sladkého i slaného pečiva
  • poslouží jako zahušťovadlo polévek a omáček

Složení:

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 1 474 kJ / 348 kcal
Tuky: 1,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g
Sacharidy: 68 g
z toho cukry: 2,2 g
Vláknina: 3 g
Bílkoviny: 14 g
Sůl: 0,01 g
    Složení: pšenice špalda 100%  
    Země výroby: Česká republika
    Skladování: Skladujte na suchém místě při pokojové teplotě. 
    Balení: Vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)