Polévka minestrone - chuť dle sezóny
Zeleninu do polévky můžete měnit dle sezóny a místo slaninky příště přidat například sýr.
A jdeme na to:
Rozpalte v hrnci olej a opékejte na něm asi 3 minuty nakrájený špek. Přidejte mrkev, cibuli, česnek, celer, bobkový list, tymián a dále opékejte, dokud zelenina nezačne chytat barvu. Vmíchejte protlak, zalejte vývarem, přidejte rajčata a přiveďte k varu.
Jakmile začne polévka vřít, vsypte těstoviny (můžete místo těstovin přidat například rýži, ale vařte potom cca 20 minut), zamíchejte a vařte na středním ohni 8–10 minut, aby byly těstoviny na skus. Potom přidejte fazole a prohřívejte asi 1–2 minuty.
Dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a petrželkou.