Polévka minestrone - chuť dle sezóny

Polévka minestrone - chuť dle sezóny

Kdo zná tradiční italskou polévku minestrone jistě ví, že se ingredience mění dle sezóny, ale není žádný "správný" recept, jak by měla chutnat - je to polévka vaších chutí.

Zeleninu do polévky můžete měnit dle sezóny a místo slaninky příště přidat například sýr.

A jdeme na to:

Rozpalte v hrnci olej a opékejte na něm asi 3 minuty nakrájený špek. Přidejte mrkev, cibuli, česnek, celer, bobkový list, tymián a dále opékejte, dokud zelenina nezačne chytat barvu. Vmíchejte protlak, zalejte vývarem, přidejte rajčata a přiveďte k varu.

Jakmile začne polévka vřít, vsypte těstoviny (můžete místo těstovin přidat například rýži, ale vařte potom cca 20 minut), zamíchejte a vařte na středním ohni 8–10 minut, aby byly těstoviny na skus. Potom přidejte fazole a prohřívejte asi 1–2 minuty.

Dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a petrželkou.

Počet porcí: 5
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!

Související články

Jednoduchý čočkový salát z belugy a pečené řepy

Jednoduchý čočkový salát z belugy a pečené řepy

Teplý zeleninový salát je skvělou volbou pro zdravý oběd nebo večeři, výborný je ale i za studena.

Dhál z červené čočky s vůní kokosu

Dhál z červené čočky s vůní kokosu

Typický indický pokrm, který krásně provoní Vaši kuchyň, je tou pravou pochoutkou z luštěnin, dýně a kokosového mléka.