Hruškový koláč s mandlemi

Hruškový koláč s mandlemi

Přinášíme Vám skvělý tip na bezlepkové pečení s naší oblíbenou mandlovou moukou, který nejen skvěle vypadá, ale také chutná.

Přinášíme Vám skvělý tip na bezlepkové pečení s naší oblíbenou mandlovou moukou, který nejen skvěle vypadá, ale také chutná.

A jdeme na to:

Smíchejte mandlovou mouku se skořicí, přidejte vejce, změklé máslo a vypracujte těsto. Vyložte jím koláčovou formu o průměru 22 cm.

Oloupané a vykrojené hrušky nakrájejte na slabší plátky, naskládejte je do formy a posypte skořicí.

Pečte v troubě předehřáté na 180 °C cca 10 minut.

Mezitím si připravte karamel: na pánvi smíchejte cukr, olej a za stálého míchání přilejte smetanu. Nechejte probublávat, dokud karamel nezhoustne.

Hotový koláč přelijte karamelem a dozdobte mandlemi.

 

Přejeme Vám dobrou chuť.

 

Počet porcí: 8
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!