Kokosový olej byste doma rozhodně měli mít. Má široké uplatnění od kuchyně až po péči o pleť nebo vlasy. Navíc vám domů přijde v nádherné skleněné dóze.

Balení:

1000 ml 219 Kčs DPH 186 Kč s kódem GRIZLYDNY
  • Skladem >5 ks (17. 12. může být u vás) (Dočasně nedostupné)
  • Doprava od 59 Kč

Kokosový olej byste doma rozhodně měli mít. Má široké uplatnění od kuchyně až po péči o pleť nebo vlasy. Navíc vám domů přijde v nádherné skleněné dóze.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota: 3700 kJ / 884 kcal
Tuky: 100 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 91 g
Sacharidy: 0 g
z toho cukry: 0 g
Vláknina: 0 g
Bílkoviny: 0 g
Sůl: 0 g

Zařazení

Administrativní zařazení: Rostlinný olej jednodruhový
Složení: rafinovaný kokosový olej* 100 %.*Produkt ekologického zemědělství.
Země původu: CZ-BIO-003 Zemědělská produkce mimo EU
Balení: Skleněná dóza se šroubovacím víčkem
Skladování: Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 22°C.

Podobné produkty

Popis

GRIZLY Kokosový olej BIO RBD 1000 g

Tenhle rostlinný tuk využijete v kuchyni i v koupelně. Olej je vyroben z kokosové dužniny v BIO kvalitě a označuje se jako RBD, tedy rafinovaný, bělený a deodorizovaný kokosový olej. Díky tomuto zpracování má neutrální chuť a vůni. Dá s jeho pomocí vařit, případně zlepšovat vzhled vašich vlasů či pokožky. Pokud se ho rozhodnete využít v kuchyni, je dobré vědět, že lehce snáší vysoké teploty, tudíž nehrozí jeho přepálení. Hravě s ním tak můžete péct, vařit nebo smažit. Doporučujeme kokosovým olejem nahrazovat másla a další druhy olejů v poměru 1 : 1.

💡 O tom, jak kokosový olej využívat naplno, se dočtete v článku Kokosový olej do kuchyně i koupelny: Druhy a jak ho používat

Kešu BIO kvalita
Kešu všestranné použití v kuchyni
Kešu rafinovaný, bělený a deodorizovaný

Co znamená označení RBD? 

Tři písmena v názvu oleje odkazují na přesnou metodu jeho zpracování a v překladu do češtiny znamenají rafinace, bělení a deodorizace (refined, bleached, deodorized).

Proces probíhá bez použití chemie, využívá se mechanických a parních postupů, jež z oleje odstraní případné nečistoty a vůni. Kokosový RBD olej se proto vyznačuje světlou barvou, neutrálním aroma a opravdu velmi jemnou chutí.

Kokosový olej v kuchyni

Tam se promění v opravdu všestranného pomocníka. Můžete ho využít při široké paletě činností od pečení až po vaření. A to není zdaleka jeho jediná velká výhoda! Kokosový olej je totiž pro naše tělo velmi dobře stravitelný a využít ho můžete i při redukčních dietách.

Kokosový olej je dobré v kuchyni využívat zejména na smažení, jelikož je vysoce odolný vůči tepelnému poškození a nepřepaluje se (vydrží teplotu okolo 180 °C). Proto je vhodný například pro krátké smažení či restování. Neobsahuje laktózu ani lepek, vařit s ním proto mohou téměř všichni, vegany nevyjímaje.

Recept s kešu
Kešu roste

Kokosový olej v koupelně

Má své nezastupitelné místo, podobně jako v kuchyni. Jedná se o čistě přírodní produkt, který je relativně dostupný, univerzální a nádherně vonící. Používat ho mohou v podstatě všichni napříč různými typy pleti, obzvlášť vhodnou volbou je pro ty z vás, kteří se potýkají s citlivou pletí. Mimo to je kokosový olej dobrý také při péči o vlasy nebo chrup.

Kešu GRIZLY BIO RBD kokosový olej
typ zpracování RBD
kvalita BIO
vůně a chuť NEUTRÁLNÍ BEZ KOKOSOVÉ VŮNĚ
Bod přepálení 230 °C
Kešu GRIZLY Kokosový olej panenský BIO
typ zpracování PANENSKÝ, LISOVANÝ ZA STUDENA
kvalita BIO
vůně a chuť VÝRAZNÁ KOKOSOVÁ VŮNĚ A CHUŤ
Bod přepálení 177 °C
Kešu běžný kokosový olej
typ zpracování ČASTO CHEMICKÁ RAFINACE
kvalita PROMĚNLIVÁ
vůně a chuť PODLE TYPU ZPRACOVÁNÍ
Bod přepálení 177–230 °C

Složení:

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota: 3700 kJ / 884 kcal
Tuky: 100 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 91 g
Sacharidy: 0 g
z toho cukry: 0 g
Vláknina: 0 g
Bílkoviny: 0 g
Sůl: 0 g

Zařazení

Administrativní zařazení: Rostlinný olej jednodruhový
Složení: rafinovaný kokosový olej* 100 %.*Produkt ekologického zemědělství.
Země původu: CZ-BIO-003 Zemědělská produkce mimo EU
Balení: Skleněná dóza se šroubovacím víčkem
Skladování: Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 22°C.

Články a recepty